Steam'den İlginç Haziran 2016 İstatistikleri

Steam'deki oyuncuların geçtiğimiz Haziran ayında en çok kullandığı donanım ve yazılımlara ait çok çeşitli istatistikler yayınlandı.

Steam'den İlginç Haziran 2016 İstatistikleri

Steam her zaman olduğu gibi geçtiğimiz Haziran ayında da tüm üyelerinden çeşitli bilgiler toplayarak istatistikler oluşturmaya devam etti. Bu istatistikler Steam üyesi oyuncuların kullandığı donanım ve yazılımları içeriyor.

Yukarıda yer alan ilk resme bakarsak, sol üst köşede yer alan ilk grafiğin sonucuna göre Steam üyeleri en çok Nvidia ekran kartı kullanıyorlar. Bir sağdaki grafiğe bakarsak kullanıcıların büyük çoğunluğu DirectX 12 teknolojisini destekleyen bir ekran kartı ile Windows 10 işletim sistemini bir arada kullanıyor. İlk sıranın en sağındaki grafikte ise Intel işlemci kullanan oyuncuların AMD'ye göre çok daha büyük bir çoğunluğu oluşturduğu görülüyor.

Grafiğin alt satırını yorumlarsak, alt satırın en solunda yer alan bilgilere göre oyuncuların birçoğu çift çekirdekli bir işlemciye sahip. Fakat 4 çekirdekli işlemciye sahip olan oyuncular da hemen hemen eşit gibi diyebiliriz. Alt satırın orta grafiğine bakarsak Apple markalı bilgisayarlardan en çok hangisinin kullanılarak Steam'e girildiğini görebiliriz. Bunun cevabı da haliyle Macbook Pro oluyor. Sağ alt köşede yer alan son grafiğe bakarsak sanal gerçeklik gözlüklerinden en çok kullanılanı ise HTC Vive oluyor.

Yukarıdaki resimde de diğer bazı ilginç istatistikler yer alıyor. Windows 10 64bit işletim sisteminin en popüler işletim sistemi olup kullanım oranının giderek artmasını gösteren ilk istatistiğin devamında birçok farklı istatistik de belirtilmiş.

Steam'in En Çok Oyuna Sahip Oyuncusuyla Tanışın

YORUMLAR