Takip Edildiğini Sanarak Google'ın Harita Otomobillerinden Birini Yaktı (Düzeltme)

Kaliforniya'da Google tesislerine ve araçlarına peşpeşe yapılan saldırıların zanlısı inanması güç açıklamalarda bulundu.

Takip Edildiğini Sanarak Google'ın Harita Otomobillerinden Birini Yaktı (Düzeltme)

Google'ın Amerika'da birçok otomobili Street View hizmetini geliştirmek adına her gün yollarda dolaşıyor ve üzerindeki kamera ile görüntüler topluyor. Kaliforniya'nın Oakland bölgesinde meydana gelen olayda ise Raul Diaz adında bir kişi, Google aracının kendisini özellikle izlediğini düşünüp aracı yakmaya çalıştı.Tutuklandıktan sonra ifade veren şahıs, Google'ın tesislerine daha önce başka saldırılarda bulunduğunu da itiraf etti. Bu saldırılar Mayıs ayı civarında Google'ın tesislerindeki bir görevli otomobiline molotof kokteyli atılması ile başlamıştı. Ardından bir ay sonra Google'ın ofisi yine dışarıdan silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırganın ifadesinde geçen "Google'ın beni izlediğini farkettim ve bu duruma çok sinirlendim" şeklindeki cümlesi ise duyan herkesi oldukça şaşırttı.

Son saldırı ise geçtiğimiz haftalarda yaşanmış ve Raul Diaz adlı zanlı yine Google'ın tesislerindeki bir otomobili yakmaya çalışırken yakalanmış. Polisin yaptığı açıklamaya göre hasar alan araç firmanın insansız çalışan Street View otomobillerinden birisiydi. Ancak daha sonra Google, hasar gören aracın insansız araçlardan biri olmadığını ve park halindeki bir Google Street View aracı olduğunu açıkladı. 

Deprem Olup Olmadığını Google'a Sorabileceğiz

Google'ın Ofisini Bir Kez Daha Polis Bastı

YORUMLAR