Telefonlarda 7 Gün Dayanacak Mobile Aqua Bataryalar Çok Yakında Piyasada Olacak

Mobile Aqua hidrojen tabanlı batarya, artık daha uzun dayanarak önemli bir sıkıntımızı çok yakında hayatımızdan çıkacak

Telefonlarda 7 Gün Dayanacak Mobile Aqua Bataryalar Çok Yakında Piyasada Olacak

İngiliz bir teknoloji firması bir hafta dayanabilen hidrojen bazlı Mobile Aqua adında bir batarya üretti. Mobile Aqua ile batarya sıkıntısı çok yakında hayatımızdan çıkacak gibi görünüyor.

İngiliz Intelligent Energy şirketi hidrojen kullanan bataryaları ilk olarak iPhone’larda denedi ve sonuç başarılı oldu. Hidrojen tabanlı Mobile Aqua bataryalar bir hafta süreyle telefonların kullanımına olanak tanıyor. Intelligent Energy şirketi yaptığı bataryanın ilk örneğini iPhone 6 ile denedi. Henüz tam olarak tasarımı tamamlanmayan Mobile Aqua bataryalar iPhone 6’nın dışında duruyor olsalar da çok yakında kasaya dahil olabilirler.

Hidrojen ve oksijen hücrelerinden oluşan batarya çalışırken biraz ısınıyor ve az da olsa su sızdırıyor. Ancak Intelligent Energy şirketi bu sorunun kısa zamanda çözüleceğini söyledi. Mobile Aqua hidrojen batarya şimdilik iPhone 6 ile aynı boyda, ancak unutmamak lazım bu bir prototip. Oldukça da umut vaat ediyor. Yeni geliştirilen hidrojen batarya bir hafta kullanıldıktan sonra mutlaka şarj etmek gerekiyor. Mobile Aqua bataryayı şarj etmek için üzerindeki kulaklık girişinden hidrojen gazı doldurmak yeterli oluyor. 

Ömrümüzü Tüketen Pil Ömrü Sorunu Neden Var?

Google X Laboratuvarları Süper Bir Pil Yaratmak Üzere

Samsung ve MIT Hiç Bitmeyen Batarya Üretiyor

YORUMLAR