Tesla Otomatik Pilotunun Yaptığı Kazanın Sebebi Belli Oldu

Tesla otomatik pilotunun karıştığı ölümlü kazanın sebebi ortaya çıkmış olabilir.

Tesla Otomatik Pilotunun Yaptığı Kazanın Sebebi Belli Oldu

Tesla'nın otomatik pilotu bir süredir karıştığı ölümlü kazayla gündemdeydi. Kazanın sebebi araştıran polisler, suçlunun bir taşınabilir DVD oynatıcısı olabileceğini söylediler. 

Mayıs ayında gerçekleşen ölümlü kazada otomatik pilot ile ilerleyen Tesla, yan yoldan çıkan kamyon ile çarpışmış ve Tesla'nın sürücüsü hayatını kaybetmişti. Bunun ardından Tesla yetkilileri, otomatik pilotun beta aşamasında olduğunu ve kontrolün sürücüde olması kaydıyla kullanılmasını önerdiklerini açıkladılar. Yani araba otomatik pilotta bile ilerlerken, sürücünün ellerinin direksiyonda olması ve herhangi bir durumda kontrolü hemen ele alması gerekmekte. 

Kazanın yaşandığı günden sonra araştırmalara başlayan Florida Highway Patrol polis birimi, yaptığı açıklamayla birlikte kazaya sebebiyet veren durumu ortaya çıkarmış olabileceklerini söyledi. Kazaya karışan arabada herhangi bir kamera sistemi olmadığı için kesin sonuçlara ulaşamayacaklarının da altını çizeren FHP polis biriminin sözcüsü Kim Montes, kazanın ardından arabanın içerisinde bir taşınabilir DVD oynatıcı bulduklarını belirtti. Kamyon sürücüsünün avukatı ise kazanın hemen ardından bazı görgü tanıklarının DVD oynatıcıyı gördüğünü ve ekranda "Harry Potter" filmi oynadığını beyan ettiklerini söylese de, buna dair herhangi bir kanıtlarının olmadığını ve mezkur görgü tanıklarına ulaşamadıklarını açıkladı. 

Yeni arabalarda bulunan "kara kutu" sistemi ise olayın tamamen aydılatılmasına yardımcı olacak. Birçok arabanın kara kutusunda yer alan bilgilere ulaşabildiklerini; ancak Tesla için böyle bir imkanları olmadığını söyleyen Montes, şirketin mühendislerinin gerekli bilgileri kendileriyle paylaştıklarını ve araşmanın yakın zaman sonra sonuçlanacağını da açıkladı. 

Sonuç olarak henüz beta aşamasında olan ve sürücülere gözlerini yoldan ayırmamaları uyarısı yapılan otomatik pilot sistemi açıkken, sürücünün DVD oynatıcıdan film izlemesi ve yoldna gözünü ayırması sebebiyle aracın kamyona çarptığı tahmin ediliyor. 

Tesla'nın Otomatik Pilot Sistemi Sahibini Öldürdü!

Tesla Model 3 ile İlgili Yeni Dedikodular Var

Tesla Model 3, Bir Günde Milyar Dolarlar Kazandırdı

YORUMLAR