Twitch'e Özel Mesajlaşma Özelliği Geldi

Popüler canlı yayın platformu Twitch, izleyicilerin kendi aralarında özel mesaj göndermesini sağlayan özelliğini aktif hale getirdi.

Twitch'e Özel Mesajlaşma Özelliği Geldi

Popüler canlı yayın platformu Twitch, uzun süredir kullanıcılarının talep ettiği özel mesajlaşma özelliğini aktif ederek kullanıma sundu.

Chat yani mesajlaşma özelliği bulunan hemen hemen her platform ya da oyunda varolan özel mesajlaşma sonunda Twitch'e de geldi. Genel olarak oyunlarda Whisper olarak bildiğimiz özel mesajlaşma, kullanıcıların istedikleri herhangi bir diğer kullanıcıya sadece onun göreceği şekilde mesaj göndermesi.

Twitch üzerinde istediğiniz kullanıcıya mesaj gönderebilmeniz zaten mümkündü. Fakat bunu yapabilmek için kullanıcının Twitch profil sayfasına giderek oradan mesaj olarak yazmanız gerekiyordu. Yani bir nevi mesajlaşma uygulaması gibiydi ve tam olarak özel mesajlaşmanın gerektiği gibi değildi. Yeni gelen özellik sayesinde yüzlerce kişinin konuştuğu chat ekranı üzerinde istediğiniz kullanıcı ile özel mesajlaşma gerçekleştirebiliyorsunuz. Sizler için girip denediğim özellik sayesinde aşağıdaki gördüğünüz şekilde Sasha isimli kullanıcıya özel bir mesaj gönderdim.

Twitch'de Özel Mesaj Nasıl Atılır?

Oldukça basit bir işlem aslında. Chat ekranında izlediğiniz kanala mesaj yazma yerine geldiğinizde önce /w yazmanız ve hemen sonrasında özel mesaj atmak istediğiniz kişinin kullanıcı adını yazmanız yeterli. Örneğin kullanıcı adımın barisyanik olduğunuz varsayarsak, bana özle mesaj gönderebilmeniz için "/w barisyanik" yazmanız ve bir boşluktan sonra mesajınızı iletmeniz gerekiyor. Bu şekilde mesaj göndererek yukarıdaki ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi istediğiniz kullanıcı ile özel olarak mesajlaşabiliyorsunuz.

Özel mesaj atabileceğiniz kişiler o an izlediğiniz kanalı izliyor olması gerekiyor. Yani chat ekranında aktif olmaları gerekiyor. Mesajınızı gördükten sonra geri dönüp dönmemeleri tamamen size kalmış.

Twitch üzerinde gerçekleşen bireysel kavga ya da diğer sorunların topluluğun bulunduğu chat kanalından yapılması zaman zaman kullanıcıları rahatsız edebiliyor. Bunun önüne geçebilecek olan yeni özellik sayesinde bir çok yeni arkadaş edinerek sohbet edebilmeniz de mümkün.

Instagram'ın Web Arayüzü Yenilendi

YORUMLAR