UNetbootin

UNetbootin

kullanıcı
  • Lisans ÜCRETSİZ
  • TOPLAM İNDİRME 147,945
  • DOSYA BOYUTU 4.6 MB
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici Geza Kovacs

USB diskleriniz ile basit bir şekilde boot ederek bilgisayarınıza format atabilirsiniz.

Teknolojinin hızla geliştiği şu günlerde artık üzerinde CD/DVD sürücüsü olmayan bilgisayarlar üretilmeye başladı. Bilgisayarınıza eski ve yavaş CD/DVD sürücünüzden kurtulmanın zamanı geldi.

Artık bilgisayarınıza format atarken çizik ve bozulmuş CD'lerle uğraşmanıza gerek kalmayacak. USB flaş bellek kullanarak hızlı ve basit bir şekilde bilgisayarınıza format atabileceksiniz. UNetbootin, işletim sistemi dosyalarınızı USB belleğe boot ederek atan bir programdır. Boot edilerek flaş belleğinize attığınız işletim sisteminizi bilgisayarınıza yüklemek daha hızlı olacaktır. Ancak USB bellek ile bilgisayarınıza format atabilmek için bilgisayarınızı USB Boot desteği olması gerekmektedir. USB boot desteği olmayan bilgisayarlarda flash bellek ile format atamazsınız.

UNetbootin bilgisayarınıza kurmaya gerek kalmadan çalışan bir programdır. Portable olarak bilgisayarınıza inen UNetbootin programını tek tıklama ile çalıştırabilirsiniz. Programı çalıştırdıktan sonra Diskimage bölümünden işletim sistemi dosyanızı tanıtarak boot işlemini başlatabilirsiniz.