Uniboard

Uniboard

kullanıcı
  • Lisans ÜCRETSİZ
  • TOPLAM İNDİRME 54,153
  • DOSYA BOYUTU 18.3 MB
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici Mnemis SA

Tablet PC ve İnteraktif Beyaz Tahta desteğiyle bu alanda benzersiz bir seçenek sunan Uniboard, sunumların interaktif olarak hazırlanabilmesini sağlayan kolay kullanımlı, şık ve ücretsiz bir yazılım.

Çevrimiçi servislerle desteklenen interaktif programlar giderek eski programların yerine geçmeyi başladı. Uniboard bunun en yeni ve ücretsiz örneklerinden. Sunum, tanıtım ve eğitim çalışmaları düşünülerek hazırlanan Uniboard klasik sunum hazırlama programlarından ayrılan interaktif özelliklere sahip.

Yazılımın tercih sebebi olmasını sağlayacak en önemli özelliği Tablet PC, Grafik Tablet  ve İnteraktif Beyaz Tahta'larla uyumlu olması. Yani bu cihazlardan biri üzerinden sunum yapacaklar için program benzersiz bir seçenek. Şık ve kolay bir arayüzü bulunan program, sunum sırasında kullanıcının program dışına çıkarak beklenmedik internet sürprizleriyle karşılaşmaması için pek çok uygulamayla, ihtiyaç duyulabilecek her detayı arayüzüne taşımış. Bunlar arasında bir internet tarayıcısı, online video oynatma uygulaması (Youtube, Vimeo), Google Map uygulaması, Wikipedia uygulaması, yapışkan not uygulaması gibi araçlar var. Uniboard'un kendi kütüphanesinden daha fazlasına ulaşmak mümkün. Bu uygulamalar sunum sırasında bile internet üzerinden içeriğinizi zenginleştirerek katılımcıların dikkatinin canlı kalmasını sağlayabilir.

Uniboard'u kullanmak için saatlerce karışık menüler arasında gezmenize gerek yok. Tüm araç ve özellikler kolay ulaşılabilir buton ve ikonlarla karşınıza çıkıyor. Birkaç turdan sonra yazılımın tüm özelliklerine hakim bir şekilde çalışmaya başlayabiliyorsunuz. Sunumları hazırlarken PDF, PPT, JPG, GIF, PNG gibi pek çok formatta belgeyi aktarabiliyorsunuz. Kısacası başka ortamlarda hazırlanmış sunumlar Uniboard'da daha şık hale getirilerek süslenebilir. Programın şu an beta konumunda olan en yeni özelliği ise sunumunuzu canlı yayınlamak veya kaydederek daha sonra kullanmanız için düşünülmüş "podcast" özelliği. Bu özellikle siz sunumunuzu yaparken her detay arka planda sessizce video olarak kaydediliyor.

Not: Uniboard programı artık geliştirilmemektedir ve Open-Sankore adıyla açık kaynak kodlu bir şekilde yoluna devam eden programa sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.