Samsung Exynos 5 Octa - Güç ve Uyum

Samsung geçtiğimiz Mart ayında Galaxy S4 ile birlikte Exynos 5 Octa işlemcisini duyurmuştu. Samsung 8 çekirdekli bu işlemci için kapsamlı bir düncelleme yapacak. Heterojen çoklu işlem olarak adlandırılan bu güncelleme işlemcinin 8 çekirdeğinin de aynı and

This browser does not support the video element.

Can Erdil Şentürk -

Samsung geçtiğimiz Mart ayında Galaxy S4 ile birlikte Exynos 5 Octa işlemcisini duyurmuştu.

Samsung 8 çekirdekli bu işlemci için kapsamlı bir düncelleme yapacak. Heterojen çoklu işlem olarak adlandırılan bu güncelleme işlemcinin 8 çekirdeğinin de aynı anda işlem yapabilmesine imkan tanıyacak.

Normalde Exynos 5 Octa işlemcilerde 2 takım işlemci bulunmaktadır. bu takımlardan ilkindeki çekirdekler daha az güç tüketir ve daha düşük performanslıdır. Yüksek performansa ihtiyaç duyulmadığında bu çekirdekler kullanılarak güç tasarrufu sağlanır. Diğer takım ise yüksek performans sunar. Doğal olarak güç tüketimleri de yüksektir. Sadece yüksek performans gerektiren uygulamalarda bu takımdan yararlanılır. Bu takımlar ise aynı anda çalışmaz. Sadece bir takım aktif olur ve diğerinin performansından yararlanılamaz.

İşte söz konusu Exynos 5 Octa heterojen çoklu işlem güncellemesi bu durumu ortadan kaldıracak. Bu sayede 8 çekirdek de aynı anda uyum içinde çalışabilecek ve uygulamalardaki performans arttırılacak.

Samsung'un bu kararı almasının nedeni MediaTek'in yakın zamanda gerçek 8 çekirdekli mobil işlemcilerini duyurması olarak gösteriliyor. Exynos 5 Octa'nın güncellenmiş versiyonlarının Galaxy Note 3 ve Galaxy Note 10.1'de kullanılması bekleniyor. Videoda bu yenilenmiş işlemcinin uyum içinde nasıl çalışacağına tanıklık edebiliyoruz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR