Windows 10 Teknik Önizleme 10130 Yayınlandı, Bakın Neler Değişti

Windows 10 teknik ön izleme sürümlerine bir yeni sürüm daha eklendi, sürüm 10130 yayınlandı.

Windows 10 Teknik Önizleme 10130 Yayınlandı, Bakın Neler Değişti

Windows 10 teknik önizleme sürümlerine bir yeni sürüm daha eklendi. Sürüm 10130 yayınlandı. Bu sürümde daha az çirkin ikonla karşılaşıyoruz.

Hızlı indirme (fast ring) grubuna dahil kullanıcılar için Windows 10 teknik ön izleme 10130 yayınlandı. Temmuz ayında piyasaya çıkacağı ve hatta sürüm fiyatları da belli olan Windows’un çıkana kadar daha kaç adet bu tip sürümler yayınlayacağı bilinmiyor, ancak belli ki düzeltme çalışmaları hızla devam ediyor.

Yeni gelen 10130 sürümünde görsel değişiklikler ön planda tutulmuş. Daha önce gördüğümüz pek de özen gösterilmemiş ikonların hemen hepsinin değişmiş olduğunu görebiliyoruz. Yeni ikonlar daha anlaşılır ve daha renkli çizgilere sahip. Evrensel Windows uygulamalarıyla bir bütünlük sağlayabilmek için Microsoft Windows 10 ikonlarına önem veriyor. Böylelikle tüm ikonların farklı platformlarda anlaşılabilir kılınabilmesi Microsoft’un ilk hedefi.

Yukarıdaki ikon değişim sıralaması; üstte Windows 8, ortada ilk Windows 10 ve en altta Windows 10 - 10130 sürümü değişkliklerini işaret ediyor. 

Bu sürüm yeterince kararlı bir sürüm olarak benimsenirse Microsoft bunu yavaş indirme (Slow ring) grubundan da yayınlayacak. Windows 10 Teknik Ön İzleme 10130’da gelen bazı değişiklikler şunlar.

  • Start menü tamamen kullanıcı tarafından düzenlenebilir hale getirildi.
  • Görev çubuğu yenilendi
  • Microsoft Edge tarayıcısında bazı hatalar giderildi.
  • Görev çubuğunda sanal masaüstü özelliği geliştirildi ve yeniden düzenlendi.
  • Cortana için kısayol eklendi.
  • TV ve Film uygulamasında oluşan bazı hatalar giderildi.
  • Tüm ikonlar yenilendi.

Ön Siparişe Açılan Windows 10'un Fiyatı ve Çıkış Tarihi Belli Oldu!

CCleaner Artık Microsoft Edge'e de Destek Veriyor

Windows 10'un PC Pazarını Kurtarması Neden Olanaksız?

YORUMLAR