Apple Kurucusu Wozniak, Türkiye'ye Gelmekten Son Anda Vazgeçti

İBB tarafından organize edilen World Cities Expo etkinliğinde konuşmacılardan biri olan Steve Wozniak son anda etkinliğe katılmayacağını açıkladı.

Apple Kurucusu Wozniak, Türkiye'ye Gelmekten Son Anda Vazgeçti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği World Cities Expo 2017 etkinliğinde konuşmacılardan biri olan Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, planın dışına çıkarak son anda İstanbul uçuşunu iptal etti.

İstanbul’da bugün başlayan World Cities Expo etkinliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin anlaştığı iki konuşmacı da etkinlikte yerini almadı. İlk etapta etkinlikte konuşacağı duyurulan Wikipedia kurucusu Jimmy Wales, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kendisine gönderdiği daveti geri çekmesi üzerine konuşmacı kadrosundan çıkarılmıştı. Wales’ın Wikipedia ile ters düşülmesi üzerine etkinlikten men edildiği belirtildi. Etkinliğin diğer ana konuşmacısı Steve Wozniak ise son ana kadar olağan devam eden süreçte bir anda rotasını İstanbul yerine ABD’ye çevirdiğini açıkladı.

İstanbul uçuşunu “tamamlanmayan kontrat” gerekçesiyle iptal ettiğini attığı tweet ile bildiren Wozniak’ın bu hamlesi üzerine World Cities Expo organizasyonu iptale anlam veremediklerini ifade etti. Böylelikle World Cities Expo 2017 etkinliğinde konuşma yapması beklenen iki büyük isim de organizasyonun dışında kalmış oldu. Wozniak yaptığı paylaşımın devamında uçuşta getirilen kısıtlamaların rahatsız edici olduğundan da yakındı. Etkinlikte yalnızca teknoloji fütüristi ve mucit Pablos Holman konuşma yaptı.

Apple'ın Yeni Ürünleri WWDC 17'de Görücüye Çıkacak

Gündem Yine Wikipedia: 'Başka İçeriklerden Dolayı da Engellenebilir!'

YORUMLAR