Yavaş İnternetin Cinnet Geçirttiği Bilimsel Olarak Kanıtlandı!

İsveçli bilim adamları yine iş başında

Yavaş İnternetin Cinnet Geçirttiği Bilimsel Olarak Kanıtlandı!

Eğer internet bağlantınız yavaş olduğunda ciddi anlamda sabrınızın test edildiğine inanıyorsanız yalnız olmadığınızı bilmek sizi bir nebze olsun rahatlatacaktır. İnternetin çağımızın en büyük buluşlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. İnternet bağlantısı evlerde, iş yerlerinde, kurumlarda, okullarda ve mobil cihazlarda yaygınlaşmaya başladıktan sonra insanların bilgiye erişmesi kolaylaştı, günlük hayatımız daha eğlenceli hale geldi. İnternetin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesi de beraberinde çeşitli problemleri getiriyor.

Çoğu zaman yavaş internet bağlantımız sebebiyle hayatımızdan bezebiliyoruz. Yüklenmeyen vbideolar, açılmayan sayfalar, sonlanmayan indirme işlemleri küçük cinnetler geçirmemize sebep olabiliyor. Özellikle bizim gibi işlerinizi internet üzerinden yürütüyorsanız bu tür aksaklıklar daha da büyük etki yaratabiliyor.

İşte bu tür sorunların psikolojik olarak problemler oluşturduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Yapılan araştırmanın ardında ise yine İsveçli bilim adamları var. Ericsson firmasına bağlı araştırmacılar yavaş mobil internet bağlantısına sahip cihazlarda video izleme sırasında oluşan stresin bir korku filmi izlerken ortaya çıkan strese yakın seviyede olduğunu gözlemlemişler.

Yapılan araştırmada denekler akıllı telefonlarını kullanırken beyin, kalp aktiviteleri ve nabızları ölçülmüş. Video oynatma sırasında yaşanan gecikmeler sırasında kalp atışının yüzde 38 oranında hızlandığı kayıt altına alınmış. Sadece 2 saniyelik bir gecikmenin stres seviyesini iki katına çıkardığı da bu kayıtlara eklenmiş. Daha uzun süreli gecikmelerde ise stres seviyesinin bir süre yükseldiği, sonrasında düşmeye başladığı da görülmüş.

Ülkemizde yaşıyor oluşunuzdan ötürü bu tür durumlara aşina olduğunu biliyoruz. Yavaş internetten şikayetçiyseniz ve internet bağlantınızdan maksimum verim almak istiyorsanız bu yazılarımıza göz atabilirsiniz:

İnternet Bağlantınızın Hızını Artırmak için Kullanabileceğiniz 9 Yöntem

Kablosuz Ağ Bağlantı Problemlerinizi Çözecek 6 İpucu

Android WiFi Sorunu Çözümü

YORUMLAR