Apple, 6. Nesil iPad Air'i Tanıttı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Apple'ın bugün gerçekleştirdiği etkinlikte iPad Air ve iPad Pro'nun yeni modelleri ile birlikte birçok yenilik tanıtıldı. İşte detaylar!

Apple 2024 yılının ilk etkinliğini bugün düzenledi. Etkinliğin odak noktası ise yeni nesil iPad modelleri oldu. iPad Pro ve iPad Air modelleri güncellenirken beraberinde yeni nesil Apple Pencil gibi teknolojiler tanıtıldı.

iPad Air’ın 5. nesli 2022 yılında kullanıcılara tanıtılmıştı. Şimdi ise iPad Air, iPad Pro ile birlikte yenilenecek ve Apple ilk kez Air serisinie ait iki model tanıttı. Peki yeni 6. Nesil iPad Air 11 ve iPad Air 13 özellikleri ve fiyatıyle bizlere neler sunuyor?

6. Nesil iPad Air 11 ve iPad Air 13 Özellikleri Neler?

Bu sene gelecek 6. nesilde 11 inçlik modele ek olarak 13 inçlik yeni bir boyut göreceğiz. Diğer bir deyişle en büyük ekranlı iPad Air olacak ve 13 inç modelinde bas iki kat daha güçlü şekilde yer alacak.

İşlemci tarafında ise bazı önemli değişiklikler olacak ve performans iyileştirmeleri yapılacak. Yeni iPad Air’da, M2 çip kullanılacak. M3 kadar iyileştirme sunmasa da bu çip, fiyatın artmamasını sağlayacak.

Ayrıca ekranın üstünde yer alan ön kamera yatay konuma getirilerek, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 gibi yenilikler de eklenmiş. Ek olarak dört farklı renk seçeneği sunuluyor: Yeni mavi, yeni mor, Starlight ve Uzay Grisi. %100 geri dönüştürülmüş alüminyum gövdeye sahip.

Apple Pencil ile daha hassas çalışmalar desteklenerek Magic Keyboard ile uyumlu olarak çalışması sağlanıyor. Ayrıca, yapay zeka özellikleriyle donatılan iPad’in Magic Keyboard kullanırken video konferanslara katılmak oldukça uygun görünüyor.

Önceki iPad Air (M1 işlemcili) modeline göre yaklaşık %50 daha hızlılığıyla ve A14 Bionic işlemcili iPad Air modeline kıyasla 3 kat daha yüksek performans sunuyor.

Farklı kullanıcı tiplerine odaklanan Apple, öğrencilerden içerik üreticilerine, küçük işletme sahiplerinden tüketicilere kadar geniş bir kitleye hedeflemiş. 128 GB depolama alanı ile başlayan seçenekler 256 GB, 512 GB ve 1 TB gibi daha yüksek depolama seçeneklerine erişiyor.

2024 iPad Air Fiyatı Nedir?

Bugün itibariyle satışa sunulan iPad Air 11 inç ve iPad Air 13 inç modellerinin başlangıç fiyatları:

  • iPad Air 11 inç: 599 dolar
  • iPad Air 13 inç: 799 dolar