iPad'ler ile Uyumlu Apple Magic Keyboard ve Apple Pencil Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatı Nedir?

Apple bugün düzenlediği etkinlikte yeni Magic Keyboard'u ve Apple Pencil'ı tanıttı. İşte detaylar!

Apple bugün gerçekleştirdiği Let Loose etkinliği kapsamında yeni ürünlerini tanıttı. Apple'ın etkinliğinde tanıttığı ürünler arasında yer alan Apple Magic Keyboard ve Apple Pencil Pro ikilisi oldukça dikkat çekti.

Haptik geri bildirim özelliğine sahip olan kalem, pek çok farklı kullanım şekli sunarken, yeni Magic Keyboard ise klavye ve trackpad'i daha kullanışlı hale getirmeyi hedefledi. Peki yeni Apple Magic Keyboard ve Apple Pencil Pro güncellenmiş özellikleriyle bizlere neler sunuyor?

Apple Magic Keyboard ve Apple Pencil Kullanıcılara Neler Sunuyor?

iPad için geliştirilen yeni klavye, bir önceki modele göre profesyonel kullanıcıların ihtiyaçlarına daha uygun hale getirildi. Diğer modellere oranla daha ince ve hafif olmasıyla öne çıkıyor. Ayrıca daha büyük bir trackpad ve işlev satırıyla geliyor. Bu da kullanıcıların daha özgür şekilde çalışmasını sağlıyor.

Aslında bu yenilik 2020’den günümüze Magic Keyboard’daki ilk büyük güncellemeyi temsil ediyor. Apple, çift menteşeli tasarımı ve tek USB-C bağlantı noktası kullanmaya devam etti. Ancak trackpad’i plastikten alüminyuma yükseltti ve dokunsal geri bildirime sahip bir cam kullandı.

Sihirli Değnek Apple Pencil Pro Yenilikleri

Pencil Pro, şimdi kalem deneyimini daha da ileri taşıyan daha fazla sihirli özellik ve yepyeni güçlü etkileşimler sunuyor. Gövde kısmındaki yeni sensör, kullanıcının sıkıştırma hareketi yaptığını algılayarak bir araç paleti açıyor. Böylece yaratıcı sürece ara vermeden araçlar, çizgi kalınlıkları ve renkler arasında hızlıca geçiş yapılabiliyor.

Özel Haptic Engine teknolojisi, kullanıcı sıkıştırma hareketi yaptığında, çift dokunuş özelliğini kullandığında veya Smart Shape ile şekilleri kusursuz bir forma dönüştürdüğünde eylemi onaylayan hafif bir titreşim vererek son derece kullanıcı dostu bir deneyim sağlıyor.

Kullanıcılar gövdeyi döndürerek şekilli kalem ve fırça araçlarının yönünü tıpkı kağıt ve kalemde olduğu gibi değiştirebiliyor. Buna ek olarak, Apple Pencil ile dokunmadan algılama özelliği sayesinde işaretleme yapmadan önce kullandıkları aracın yönünü tam olarak görebiliyor.

Apple Magic Keyboard ve Apple Pencil Pro Fiyatı

Önümüzdeki hafta satışları başlayacak yenilenen Apple Magic Keyboard fiyatı:

  • 11 inç iPad Pro (M4) için Magic Keyboard: 11.999 TL
  • 13 inç iPad Pro (M4) için Magic Keyboard: 13.999 TL

Ön siparişleri şimdiden başlayan Apple Pencil Pro fiyatı ise:

  • Apple Pencil Pro: 5.299 TL