Switch 2'yi Bekleyenler Dikkat! Nintendo'dan Tarih Açıklaması Geldi!

Nintendo Switch 2 ne zaman çıkacak? Şirketin CEO'su Shuntaro Furukawa, bu sorunun cevabını yanıtladı.

Nintendo Switch satış rekorları kırmaya devam ediyor. 2017'de çıkan ve aradan geçen yedi yılda 140 milyon adetin üzerinde satan el konsolu, PlayStation 2'nin rekorunu kırmaktan sadece birkaç adım uzakta. Ancak şirket bir yandan bu hedefe doğru yürürken, diğer yandan da geleceğe yönelik planlarını hazırlıyor. 

Bu planların merkezinde ise elbette ki Nintendo Switch 2 yer alıyor. Uzun süredir "çıktı", "çıkacak", "çıkmak üzere" haberleriyle gündemde olan konsolla ilgili pek çok farklı dedikodu bulunuyordu. Son olarak Nintendo Başkanı Shuntaro Furukawa, dedikoduları sonlandırmak adına Switch 2'nin çıkış tarihini duyurdu. 

Nintendo Switch 2 Ne Zaman Çıkacak?

"Nintendo Switch 2 ne zaman çıkacak?" sorusu uzun zamandır gündemden düşmüyprdu. Ancak Nintendo Başkanı Shuntaro Furukawa, hissedarları için düzenlediği toplantıda merakla beklenen sorunun cevabını tam olarak olmasa da vermiş oldu.

Konuşmasında Nintendo Switch 2'nin duyurusunu bu mali yıl içerisinde yapacağız diyen Furukawa, böylelikle konsolun Nisan 2025'ten önce çıkacağının garantisini vermiş oldu. Eğer bilmiyorsanız, "Mali yıl" şirketlerin yıllık finansal raporlama için kullandıkları bir dönemdir. Nintendo'nun mali yılı 31 Mart'ta sona erecek.

Aynı zamanda önümüzdeki Haziran ayında bir etkinlik düzenleyeceklerinin de altını çizen Shuntaro Furukawa, bu etkinliğin de sadece Nintendo oyunları hakkında olacağını ve Switch 2 hakkında bir detayın yer almayacağını söyledi. 

Yani Nintendo Switch 2 2024 Temmuz -2025 Mart arasında bir tarihte karşımıza çıkacak. Yeni konsoldan beklenti ise daha güçlü grafikler, daha iyi pil ömrü, DLSS gibi teknolojilerle daha akıcı bir deneyim ve fazlası. Şirketin bunlardan kaçını karşılayacağı şimdilik bilinmese de öğrenmek için birkaç ay beklememiz yeterli olacak gibi duruyor.