Artık Oyun Oynarken Aynı Acıyı Hissedebileceksiniz: Peki Ama Nasıl? (Video)

SkyrimVR ve FalloutVR oyunlarıyla tanınan bir yayıncı, oyun içindeki acıları gerçekte de hissedebileceği bir kostüm geliştirdi. Peki ama nasıl? İşte detaylar!

GingasVR adlı bir yayıncı, SkyrimVR ve FalloutVR oyunlarını oynamasıyla tanınıyor. Yayıncının X'teki hesabından paylaştığı son video, tüm dikkatleri üzerine çekmesini sağladı. GingasVR, 15 bin dolar harcayarak bir sanal gerçeklik kurulumu oluşturdu.

Oyun oynarken, gerçek hayatta da aynı acıyı simüle eden bir kostümü ekipmanlarına ekleyerek deneyimini kayıt altına aldı. Ayrıca direkt vücuda giden elektrotları kullanarak VR üzerinden gerçek acı üreten bu cihazı da takipçilerine gösterdi.

Oyundaki Acıyı Gerçek Hayatta da Aynı Şekilde Hissetti

Videoda görüldüğü gibi GingasVR, sanal gerçeklik dünyasındaki deneyimi üst seviyeye çıkarıyor. Oyun oynarken, gerçekliği daha yoğun hissedebilmek için de birkaç farklı modu devreye sokuyor.

Bu modlar sayesinde nesnelerin daha gelişmiş ve gerçekçi görünmesi, beden hareketlerinin daha iyi algılabilmesi ve üç Vive izleyici ile oyun içi hareketlere dönüştürülmesi sağlanıyor. Oyun içindeki havayı da aynı şekilde hissedebilmek için bir vantilörden destek alıyor.

Tabii bu vantilörü çalıştırmasının bir diğer sebebi, oyunda ateş püskürten ejdarhalarla mücadele sırasında o ateşin sıcaklığını hissedebiliyor olması. Giydiği yelek benzeri kıyafet sayesinde de oyun içindeki darbeler ve benzere temas durumlarında doğrudan o hissi gerçek hayatta da hissedebilmeyi mümkün kılıyor.

Aklınızı Başınızdan Alacak En İyi Sanal Gerçeklik (VR) Oyunları
OYUN

Aklınızı Başınızdan Alacak En İyi Sanal Gerçeklik (VR) Oyunları

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte oyun sektöründe de çeşitli atılımlar yapılıyor. Son dönemde yaşanan en büyük atılımlardan biri de sanal gerçeklik (VR) oyunları.

Paylaştığı videoda da o acıyı gerçekten hissederek "Çok acıyor" şeklinde bir reaksiyon veriyor. Bunun haricinde videoda dikkat çeken bir diğer nokta ise OpenAI'ın NPC'si sayesinde oyun içindeki karakterlerle anlık olarak "gerçek zamanlı" iletişimler kurulabilmesi oldu.