Instagram QR Kod Oluşturma Nasıl Yapılır?

Instagram QR kod oluşturma ile uygulama üzerindeki diğer hesaplara kolayca ulaşılabiliyor. Peki, Instagram karekod oluşturma nasıl yapılır? İşte detaylar!

Instagram QR kod oluşturma özelliği sayesinde uygulama üzerindeki hesaplar birbirleriyle etkileşimi artırır. Instagram’da QR kodu, yeni arkadaşlar edinmek için kullanılıyor. Takipleşme hızının artırılması içinde Instagram QR kodundan yararlanılır.

Bir kişiyi eklemek için kullanıcı adı yerine QR kodu taratma işlemi yapılabilir. Instagram üzerinden QR kodu oluşturulup sonrasında kodun taranması sonucu eklenmek istenen kişinin profiline daha kolay ulaşılır. Peki, Instagram karekod kod oluşturma işlemi için hangi adımlar uygulanmalıdır?

Instagram QR Kod Nedir?

Instagram QR kodu, Instagram’ın kullanıcıları için özel geliştirdiği bir özelliktir. Günümüzde her yerde kullanılmaya başlayan QR kodu Instagram’da da kullanılmaya başladı. QR koduyla kısa sürede daha çok bilgiye ulaşılabiliyor.

QR koduyla hızlı şekilde bir profil diğer hesaplarla etkileşime girer. Instagram platformunun güncellemesinin ardından QR kodunu pek çok kişi kullanmaya başladı. QR kodu ekranı kişiselleştirilebilir. Profil üzerinden “Ayarlar” sekmesine tıklandığında “QR kodu” rengi kolayca değiştirilebilir.

Karekodun olduğu yeri kullanıcı dilediği renk yapabilir. Ayrıca QR kod ekranı üzerine emojide eklenebiliyor. Bunun için “Ayarlar” sekmesine tıklanarak orada ekrana gelen “QR kod” seçeneğine basılır. Ekrana birden çok emoji gelir. Kullanıcı, QR kod arka planı için dilediği emojiyi seçebilir.

Instagram 'My Week' Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?
SOSYAL MEDYA

Instagram 'My Week' Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram’da yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de uygulamanın ‘hikayeler’ bölümü için yeni bir güncelleme geliyor.

Instagram QR Kod Oluşturma Yöntemleri (PC/Mobil)

Görüntü tabanlı sosyal medya platformu Instagram'da karekod oluşturma işlemleri telefon ve bilgisayar için ayrı ayrı yapılır. Telefon ve bilgisayar üzerinden QR kod oluşturma işlemlerini şöyle açıklayabiliriz:

Bilgisayarda (PC'de) Instagram QR Kod Oluşturma

  • İlk olarak Instagram resmî web sitesi üzerinden hesap bilgilerine giriş yapılır.
  • Profili Düzenle yanındaki yuvarlak simgeye tıklanır.
  • Ekrana QR kodunun olduğu seçenekler gelecek. Bu seçeneklerden QR koduna basılmalıdır.
  • Farklı farklı renklerden oluşturulan Instagram QR koduna ulaşarak diğer aşamaya geçilir.
  • Görselin altında yer alan “QR kodunu indir” yazılı kısma tıklanarak indirme işlemi tamamlanır.
  • Hesap sahibi QR kodu indirdikten sonra dilediği yere yapıştırabilir.

Böylelikle işletme ya da şahıs hesapları daha çok takipçi kazanmaya başlayabilir.

Instagram Reels Video İndirme Nasıl Yapılır?
SOSYAL MEDYA

Instagram Reels Video İndirme Nasıl Yapılır?

Instagram Reels video indirme işleminin doğrudan yapılabilmesine imkân tanımıyor. Neyse ki görüntü tabanlı sosyal medya platformuna yüklenen videoların indirilebilmesini sağlayan çeştili çevrim içi araçlar bulunuyor.

Telefonda Instagram QR Kod Oluşturma

iPhone ve Android cihazlardan QR kodu oluşturmak için şu adımlar takip edilmelidir;

  • Önce Instagram uygulamasına giriş yapılır.
  • Sağ üst köşede yer alan profil simgesine tıklanır.
  • Sağ üst köşede bulunan üç yatay çizgiye basılır.
  • QR kodu yazan butona dokunulur.
  • “QR Kodunu Tara” yazılı görsel ekrana gelir. Bu görselin en üst tarafındaki “Renk” yazan yere tıklanarak QR kodu farklı renklerde oluşturulabilir.

Başkasının oluşturduğu Instagram QR kodunun okutulması için şöyle bir işlem yapılmalıdır:  “QR Kod Tara” seçeneğine dokunulup kamerayla kodun okutulması gerekir. Instagram kod okutma işlemi sonrasında “Takip Et” seçeneği çıkar. “Profili Gör” seçeneğine tıklandığında hesabın profilini inceleyebilirsiniz.

Instagram Notes Nedir? Nasıl Paylaşım Yapılır?
NASIL YAPILIR

Instagram Notes Nedir? Nasıl Paylaşım Yapılır?

Instagram Notes, kullanıcıların düşüncelerini paylaşabileceği bir özellik olarak yakın geçmişte belirli kullanıcılara açıldı.

Instagram Karekod Ne İşe Yarar?

Instagram QR kodu özelliği, profili zor bulunan kişilere hemen ulaşılmasını sağlar. Kullanıcı adıyla bir kişinin profili hemen bulunmayabilir. QR kodundan yararlanarak hızlıca ulaşılan kişiye takip isteği atılabilir. Instagram üzerinde aynı isimle alınan birden fazla hesap olabiliyor.

Bu hesapların içinden takip isteği gönderilmek istenen kişi zor seçilebilir. Böyle durumlarda QR kodu kişi büyük kolaylıktır. Çünkü Instagram QR kodu direkt kişinin kendi hesabına bağlanır.

QR kodu işlevi özellikle işletme hesapları için büyük avantajdır. QR kodunu işletme hesapları kullanarak müşterilerinin daha kolay ulaşmasını sağlayabilirler. Karekod ile saniyeler içinde hesaba ulaşılır.

Instagram'ın Yapay Zeka Aracı Nedir? Özellikleri Neler?
Yapay Zeka

Instagram'ın Yapay Zeka Aracı Nedir? Özellikleri Neler?

Yapay zekâ sohbet robotları hayatımızı dört bir yandan sarmaya devam ediyor. Şimdi ise sırada Instagram’ın kendi uygulaması için geliştirdiği bir sohbet robotu var.

Bu rehberde Instagram karekod nedir sorusu dahil olmak üzere merak edilen bazı soruları cevapladık. Söz konusu özellik ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR