Netflix'in İzlemeden Geçmemeniz Gereken En İyi Belgeselleri

Netflix belgeselleri izlemek isteyen kişiler için gezegenden futbola Formula 1'den yaşama kadar çeşitli konuların yer aldığı yapımları bir arada topladık.

Netflix belgeselleri, insanların keyifli vakit geçirirken aynı zamanda pek çok konu hakkında bilgi sahibi olmasına imkân tanıyor. Peki, popüler dijital yayın hizmetinde izlenebilecek en başarılı belgeseller hangileri? Bu yazıda birbirinden başarılı yapımları sıraladık.

Netflix; filmleri, dizileri, TV programları ve belgeselleri sayesinde çok sayıda kişinin gün içerisinde uzun süre boyunca eğlenceli zaman geçirmesini sağlıyor. Netflix belgesel önerileri listemize göz atabilir ve çeşitli konulara odaklanan en başarılı yapımların neler olduğunu öğrenebilirsiniz.

En İyi Netflix Belgeselleri Listesi

  • Gezegenimiz
  • Evrenin Hikâyesi
  • Formula 1: Drive to Survive
  • MH370: Kaybolan Uçak
  • İnsan: İçimizdeki Dünya
  • Terim
  • Yavru Hayvanların Gizli Yaşamı
  • Sakkara'nın Sırları
  • Bebekler
  • İyi ki Yapmışım
  • Kripto Para Kralı Öldü mü, Kaldı mı?
  • Uzaya Dönüş
  • Sosyal İkilem
  • Chef's Table
  • Figo Vakası: Futbol Tarihinin En Sansasyonel Transferi
  • Dünyanın En Zorlu Hapishaneleri
  • David Beckham
  • Yırtıcılar
  • Gezegenimizde Yaşam
  • Johnny Depp-Amber Heard Davası
  • Sonsuzluğun Sınırları

Keşfetmeniz Gereken En İyi BluTV Belgeselleri
Sinema

Keşfetmeniz Gereken En İyi BluTV Belgeselleri

BluTV belgeselleri, yerli dijital yayın hizmetini kullanan kişilerin hem keyifli zaman geçirmesini hem de çeşitli konular hakkında bilgi edinmesini sağlıyor.

En iyi Netflix belgeselleri listesi hazırladık. Listede yer alan yapımların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Gezegenimiz

Netflix belgesel önerileri listesinin ilk sırasında Gezegenimiz isimli belgesel yer alıyor. 2019 yılında yayımlanan Gezegenimiz belgeseli, iklim değişikliğinin canlıları nasıl etkilediğini gösteriyor. Tüm dünyada çok popüler olan belgeselde 8 bölüm yer alıyor.

Evrenin Hikâyesi

Toplamda 6 bölümden oluşan Evrenin Hikâyesi, evrenin milyarlarca yıllık öyküsünü ve Dünya'daki yaşam ile arasındaki bağlantıyı konu alıyor. 2022 yılında dijital yayın hizmeti üzerinden yayımlanan belgeseli Morgan Freeman anlatıyor.

Formula 1: Drive to Survive

Formula 1: Drive to Survive, Formula 1'i yakından takip eden kişilerin oldukça beğenebileceği bir belgeseldir. 2019 yılında yayımlanmaya başlayan belgesel dizisinde 5 sezon yer alıyor.

MH370: Kaybolan Uçak

2023 yılında dijital yayın platformu üzerinden yayımlanan MH370: Kaybolan Uçak, 2014 yılında radardan kaybolan uçağı konu alıyor. En büyük gizemlerden biri olan MH370 sefer sayılı uçuşu araştıran belgeselde 3 bölüm mevcut.

İnsan: İçimizdeki Dünya

Bilimsel gelişmeler ve kişisel öyküler içeren İnsan: İçimizdeki Dünya isimli belgesel dizisi insan vücudunun işleyişini konu alıyor. 2021 yılında yayımlanan belgeselde 6 adet bölüm bulunuyor.

Terim

2022 yılında yayımlanan Terim isimli belgesel dizisi, Fatih Terim'in futbol kariyerini konu alıyor. Toplamda 4 bölümden oluşan belgesel dizisini Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

Yavru Hayvanların Gizli Yaşamı

2022 yılında çıkan ve 8 bölümden oluşan Yavru Hayvanların Gizli Yaşamı isimli belgesel dizisi, vahşi doğada mücadele etmeyi öğrenen fil, penguen, aslan ve diğer yavru hayvanların maceralarını konu alıyor.

Sakkara'nın Sırları

  • IMDb Puanı: 7,2
  • Yaş Sınırı: 13+

Binlerce yıl boyunca insan eli değmemiş olan mezarı gün ışığına çıkaran arkeoglar, olağanüstü keşfin geçmişine dair gizemleri çözmeye çalışır. 2020'de yayımlanan Sakkara'nın Sırları isimli belgesel 1 saat 54 dakika uzunluğunda.

Bebekler

2020 yılında yayımlanan belgesel dizisi, bebeklerin ilk yıllarında yaşamı nasıl keşfettiğini konu alıyor. İki sezondan oluşan belgesel dizisi Bebekler'de toplamda 12 bölüm bulunuyor.

İyi ki Yapmışım

İyi ki Yapmışım, tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Akpınar'ın hayatını ve kariyerini konu alıyor. Belgeselde Akpınar'ın yanı sıra Demet Akbağ, Perran Kutman ve Nevra Serezli gibi isimler de yer alıyor.

Kripto Para Kralı Öldü mü, Kaldı mı?

Çökmekte olan bir kripto para platformunun kurucusu beklenmedik biçimde hayatını kaybeder. Yatırımcılar bunun üzerine ölümün arkasında başka şeyler olduğundan şüphelenir. 2022 yılında çıkan belgesel filmi 1 saat 30 dakika uzunluğunda.

Uzaya Dönüş

SpaceX mühendisleri ve Elon Musk, NASA'da görevli astronotların tekrar Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuk yapabilmesi için önemli bir görev üstlenir. 2 saat 8 dakika uzunluğundaki belgesel 2022 yılında çıktı.

Sosyal İkilem

2020 yılında yayımlanan Sosyal İkilem, sosyal medya platformlarının insanlar üzerindeki tehlikeli etkilerini konu alıyor. Yönetmenliğini Jeff Orlowski-Yang'ın üstlendiği belgesel 1 saat 34 dakika uzunluğunda.

Chef's Table

Dünyanın farklı yerlerindeki başarılı şeflerin yer aldığı Chef's Table isimli belgesel yaratıcı yemekler ve lezzetli tatlılar içeriyor. 2015 yılında yayımlanmaya başlayan ve 2019 yılında sona eren belgesel dizisinde 6 sezon mevcut.

Figo Vakası: Futbol Tarihinin En Sansasyonel Transferi

1 saat 44 dakika uzunluğundaki Figo Vakası: Futbol Tarihinin En Sansasyonel Transferi isimli belgesel, futbol tarihinin en çekişmeli transfer anlaşmalarından bir tanesini ve Luis Figo'yu konu alıyor.

Dünyanın En Zorlu Hapishaneleri

İlk sezon Paul Connelly diğer sezonlarda ise Raphael Rowe, dünyanın en zorlu hapishanelerinde gönüllü mahkûm oluyor. Her bölümde farklı ülkedeki hapishane gösteriliyor. 2016 yılında yayımlanmaya başlayan dizinin 7. sezonu 2023 yılında yayımlandı.

David Beckham

En iyi Netflix belgeselleri arasında David Beckham isimli yapımda yer alıyor. 2023 yılında yayımlanan belgesel, Beckham çiftinin evliliklerini, aile hayatlarını ve David'in futbolculuk kariyerine odaklanıyor. Kısa sürede çok popüler hâle gelen belgesel toplamda dört bölümden oluşuyor.

Yırtıcılar

Yırtıcılar (Predators) isimli belgesel, hayatta kalabilmek için mücadele eden kutup ayılarını, çitaları ve diğer güçlü hayvanları gösteriyor. 2023 yılında yayımlanan belgeselin ilk sezonunda 5 bölüm mevcut.

Gezegenimizde Yaşam

Netflix belgeselleri arasında Gezegenimizde Yaşam (Life on Our Planet) isimli yapım da bulunuyor. Doğa belgeselinin baş yapımcılığını Steven Spielberg üstlendi. Morgan Freeman tarafından seslendirilen belgeselin ilk sezonunda 8 bölüm yer alıyor.

Johnny Depp-Amber Heard Davası

2023 yılında yayımlanan belgesel, Johnny Depp ile Amber Heard'in davasını konu alıyor. Dünya genelinde çok popüler olan belgesel toplamda üç bölümden oluşuyor.

Sonsuzluğun Sınırları

  • IMDb Puanı: 7,0
  • Yaş Sınırı: 7+

Sonsuzluğun Sınırları (A Trip to Infinity) olarak isimlendirilen belgeselde matematikçiler, parçacık fizikçileri ve kozmologlar, sonsuzluk kavramını inceliyor. 2022 yılında yayımlanan belgesel 1 saat 19 dakika uzunluğunda.

Netflix Dizi Önerileri - Nisan 2024
Sinema

Netflix Dizi Önerileri - Nisan 2024

Netflix dizi önerileri söz konusu olduğunda size yeterince yardımcı olamıyor mu? Dijital yayın platformunun dizi önerme algoritmasına rağmen 2024 yılında Netflix'te hangi dizi izlenmeli gibi sorularınız varsa tam olarak sizin için hazırladığımız listemize göz atmak isteyebilirsiniz.

Bu yazıda en iyi Netflix belgeselleri listesi hazırladık. Peki sizce en başarılı belgesel hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR