Okundu Bilgisi Göndermeden Snapchat Nasıl Okunur?

Birçok Snapchat kullanıcısı, gelen mesajları okuduktan sonra okundu bilgisinin karşıya gitmemesini ister. İşte okundu bilgisi göndermeden Snapchat nasıl okunur?

Okundu bilgisi göndermeden Snapchat okuma, platformu kullanan birçok kişi tarafından merak ediliyor. Piyasaya sunulduğundan bu yana devamlı kullanıcı sayısını artıran Snapchat’ta birçok özellik gelişmeye ve iyileştirilmeye devam ediyor.

Geliştirilen özellikler sayesinde platformun popülerliği daha çok artıyor. Diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi insanlar Snapchat’te de kendisine gelen mesajları okuduktan sonra karşı tarafa bilgisinin gitmemesini istiyor. Peki, Snapchat karşı taraf görmeden mesaj okuma mümkün mü? Gelin bu sorunun cevabına birlikte yanıt bulalım.

Okundu Bilgisi Göndermeden Snapchat Okuma

Snapchat’ta okundu bilgisi göndermeden mesajları okuma işlemi; Android ve iPhone cihazlar için ayrı ayrı ele alınması gerekiyor.

1. Android’te Snapchat Mesajlarına Okundu Bilgisi Göndermeden Bakma

  • İlk olarak Snapchat hesabına giriş yapılır.
  • Chats yani “Sohbetler” sekmesi bulunup tıklanır. Bu işlem için uygulamanın ana ekranı sağ tarafa kaydırılmalıdır. Burada son alınan mesajların listesi vardır.
  • Mesajların hepsi otomatik olarak yüklenir. Yüklenmediyse mesajların yan tarafında yer alan “Tap to load” yani “Yüklemek için dokun” sekmesi üzerine tıklayınız.
  • Açılmak istenen mesajların yan tarafında “Tap to view” (Görüntülemek için dokun), “Tap to Chat” (Sohbet için dokun) sekmelerinden devam edilmelidir.
  • Telefon, Uçak Modu’na alınmalıdır.
  • Herhangi bir Snapchat mesajı açılarak, mesajın normal görüntülenmesi için; mavi, kırmızı ya da mor (sohbet, resim, video) simgesi üzerine tıklanmalıdır.
  • Snapchat ön belleği temizlenerek, “Uçak Modu” esnasında Uygulama Çekmecesi üzerine gidilerek “Settings” (Ayarlar) sekmesine tıklanmalıdır. Daha sonra Apps (Uygulamalar) alanına girilerek Snapchat uygulamasına basınız. Depolama bölümüne basılıp oradan da “Clear Cache - Önbelleği Temizle” kısmına tıklanır. “Clear Data - Verileri Temizle” butonuna tıklanıp, “Delete” sekmesinden silme işlemi yapılır. Bu işlemin ardından “Uçak Modu” kapatılır.

Snapchat Beklemede Ne Demek? Nasıl Düzeltilir?
SOSYAL MEDYA

Snapchat Beklemede Ne Demek? Nasıl Düzeltilir?

Snapchat beklemede ne demek sorusunun cevabını merak ediyorsanız muhtemelen bir Snapchat kullanıcısına arkadaşlık isteği gönderdiniz ve bir süre sonra o kullanıcıya mesaj göndermeye çalıştınız.

Yukarıdaki adımların sonrasında Snapchat uygulamasına yeniden giriş yapılır. “Uçak Modu” olarak açılan uygulama aslında açılmamış Snap şeklinde görülür. Uçak Modu’ndayken okunan Snap’in okundu bilgisi karşı tarafa gitmez.

2. iPhone’da Snapchat Mesajlarına Okundu Bilgisi Göndermeden Bakma

Okundu bilgisi göndermeden Snapchat okuma işlemi iPhone cihazlarda da yapılır. Android cihazlarda bahsettiğimiz işlemlerin aynısı iPhone cihazlar içinde geçerlidir. iPhone cihazlarda Snapchat mesajlarına okundu bilgisi göndermeden bakma için;

  • Uygulamanın kendisi açılarak mesajların yüklenmesi sağlanır.
  • Mesajlar yüklendikten sonra telefon “Uçak Modu”na alınır.

Telefon Uçak Modundayken karşıya okundu bilgisi gitmeden rahatça Snap’leri okuyabilirsiniz. Snapchat’i silip, tekrar yükledikten sonra Uçak Modu da kapatılmalıdır. Ardından Snap gönderinin okunduğuna dair bilgi almaması içinde Snapchat’in önbelleği temizlenmelidir.

Uygulamayı birçok kişi günümüzde biliyor ve kullanıyor. Popülerliğini hiç kaybetmeyen uygulama hakkındaki her şeyi öğrenmek istiyorsanız Snapchat Nedir, Nasıl Kullanılır? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Snapchat'te Arkadaşımın Beni Sildiğini Nasıl Anlarım?
NASIL YAPILIR

Snapchat'te Arkadaşımın Beni Sildiğini Nasıl Anlarım?

Kullanıcıların kendiliğinden silinen fotoğraf ve videolar paylaşabildiği sosyal medya platformu Snapchat’te arkadaş listenizde ekli olan bir kullanıcının sizi silip silmediğini merak ediyorsanız bu rehber yazımıza mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Snapchat Sohbet Kaydetme Nasıl Yapılır?
İNTERNET

Snapchat Sohbet Kaydetme Nasıl Yapılır?

Snapchat sohbet kaydetme ile mesajlar daha sonra okunmak kaydıyla saklanabilir. Snapchat diğer sosyal medya platformlarındaki gibi mesajları saklamaz.

YORUMLAR