Sergey Brin Kimdir? Sergey Brin Serveti Ne Kadar?

Sergey Brin kimdir, serveti ne kadar? Bu sorular, çoğu kişi tarafından en fazla merak edilen soruların başında geliyor. İşte merak edilen soruların yanıtı!

Sergey Brin kimdir sorusunu soran kişilerin büyük bir kısmı, Sergey Brin serveti ne kadar sorusunun da yanıtını merak ediyor. Bu yazıda arkadaşıyla beraber kurduğu arama motoruyla oldukça büyük bir başarının altına imza atan Brin'in hayatına dair merak edilen detayları açıkladık.

Özellikle Google isimli arama motoru ile tanınan Sergey Brin, uzun yıllardır dünyanın en zengin insanları arasında konumlanırken Google ise dünyanın en değerli markaları arasında yer alıyor. Dolayısıyla Brin'in hayatı oldukça merak ediliyor.

Hazırladığımız yazıda dünya genelinde çok büyük popülerliğe sahip olan girişimciye dair merak edilen soruları cevaplayacağız. Yazımıza göz atabilir ve Google kurucuları arasında yer alan ünlü girişimcinin hayatı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sergey Brin Kimdir?

Sergey Mikhaylovich Brin, 21 Ağustos 1973 tarihinde Rusya'nın başkenti Moskova'da doğdu. 1979 yılında Brin ve ailesi Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti. Liseden mezun olan Brin, Maryland Üniversitesi matematik ve bilgisayar bilimi bölümünü dereceyle bitirdi.

Üniversiteden mezun olduktan sonra bilgisayar bilimleri alanında doktora yapmak için harekete geçen Brin, eğitimine Standord Üniversitesinde devam etti. İlerleyen yıllarda birlikte oldukça büyük bir başarının altına imza atacağı arkadaşı ile bu üniversitede tanıştı. Larry Page de tıpkı Brin gibi bilgisayar bilimleri alanında doktora yapıyordu.

Brin ve Page, Stanford Üniversitesinde bir araştırma projesi kapsamında en popüler sonucun genellikle en yararlı olacağı sonucuna vardıktan sonra sonuçları sayfaların popülerliğine göre listeleyen bir arama motoru oluşturdu.

Arama motoruna başlangıçta BackRub ismi verildi fakat bir süre sonra Google olarak değiştirildi. Google ismi ise matematikteki en büyük sayılardan bir tanesi olan googol teriminden geliyor. Böylece internette yer alan muazzam miktarda bilgiyi organize etme misyonu yansıtılmış oldu.

Brin ve Page şirket kurmak için ailelerinden, arkadaşlarından ve diğer yatırımcılardan toplamda 1 milyon dolar topladı. Hedeflenen tutarın toplanması sonucunda ise 1998 yılında şirket kurma işlemi tamamlandı. Merkezi Kaliforniya'nın Silikon Vadisi bölgesinde yer alan Google, 2004 yılının ağustos ayında ilk halka arzını gerçekleştirdi.

Halka arz işleminin gerçekleşmesinin ardından Brin ve Page milyarder oldu. Google o tarihten itibaren dünyanın en popüler arama motorlarından bir tanesi hâline geldi. Öyle ki 2016 yılında söz konusu arama motoru üzerinden günde ortalama bir trilyondan fazla arama yapıldı.

Google 2006 yılında kullanıcıların video paylaşabilmesine imkân tanıyan YouTube isimli video paylaşım hizmetini 1,65 milyar dolar karşılığında satın aldı. YouTube popülerliğini yıldan yıla arttırmaya devam ettirdi. Dolayısıyla söz konusu satın alma işlemi oldukça başarılı bir adım oldu.

Google 2012 yılında dokunmatik yüzey ve ses kontrolü, LED aydınlatmalı ekran ve kamera içeren bir gözlük tanıttı. Google Glass isimli cihaz her ne kadar başlangıçta heyecan verici bir teknoloji olsa da mahremiyet ve güvenlik konularındaki endişeleri de beraberinde getirdi. Bu durum, ürünün ticari anlamda başarı elde etmesinin önüne geçti.

Brin ve Page, 10 Ağustos 2015 tarihinde Google ve bölümlerini Alphabet isimli bir ana şirket çatısı altında birleştirdi. Alphabet şirketinin başkanlık görevini Brin, CEO'luk görevini ise Page üstlendi.

Brin 2016 yılının kasım ayında Forbes tarafından paylaşılan milyarderler listesinde 13. sırada konumlanırken, Amerika Birleşik Devletleri milyarderleri listesinde ise 10. sırada yer aldı.

3 Aralık 2019 tarihinde Page ve Brin, Alphabet şirketindeki görevlerinden ayrıldıklarını fakat şirketin en büyük iki bireysel hissedarı olarak devam edeceklerini açıkladı.

Günümüzde Google, arama motorunun yanı sıra e-posta servisi Gmail, çevrim içi bulut depolama hizmeti Google Drive, Google Takvim, Google Meet, Google Dokümanlar, Google E-Tablolar ve Google Slaytlar dahil olmak üzere pek çok çevrim içi hizmet veriyor.

Yazılım devi hâline gelen ve dünya çapında hemen hemen herkes tarafından bilinen şirketin ayrıca Pixel marka akıllı telefonlar, Stadia isimli bulut oyun platformu, Nest isimli akıllı ev cihazları dahil olmak üzere çeşitli ürünleri de bulunuyor.

Brin 2003 yılında 23andMe isimli kişisel genomik ve biyoteknoloji şirketinin kurucu ortağı Anne Wojcicki ile evlendi. İki çocuk sahibi olan çift 2013 yılında ayrılma kararı aldı. 2015 yılında gerçekleşen boşanmanın temel nedeninin ise Google Glass Pazarlama Müdürü Amanda Rosenberg'ün olduğu ileri sürülmüştü.

Sergey Brin, Wojcicki'den ayrıldıktan üç yıl sonra Nicole Shanahan isimli girişimci ve avukat ile evlendi.

Sergey Brin Serveti Ne Kadar?

Özellikle Google arama motoru ile oldukça büyük bir başarının altına imza atan Sergey Brin'in net serveti 107 milyar dolardır. Brin, dünyanın en zengin insanlarının yer aldığı Forbes 500 listesinde yedinci sırada yer alıyor. Altıncı sırada ise 111 milyar dolar ile Larry Page bulunuyor.

Jeff Bezos Kimdir? Jeff Bezos Serveti Ne Kadar?
Yaşam

Jeff Bezos Kimdir? Jeff Bezos Serveti Ne Kadar?

Jeff Bezos kimdir sorusunu soran kişilerin çoğu, Jeff Bezos serveti ne kadar sorusunun da yanıtını merak ediyor. Dünyanın en zengin insanlarından bir tanesi olan ve hemen hemen herkes tarafından tanınan Bezos’a ilişkin merak edilen soruları cevaplayacağız.

Bu yazıda Sergey Brin'in hayatına ve servetine dair merak edilen soruları yanıtladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR