Windows 10 Dosya Gezgini Yanıt Vermiyor Sorunu, Çözümü Nedir?

Dosya Gezgini yanıt vermiyor, ne yapabilirim sorusunu soran bilgisayar kullanıcıları için sorunun düzelmesini sağlayabilecek çeşitli yöntemler sıraladık.

Dosya Gezgini yanıt vermiyor, çözüm yolları neler? Bu yazıda Windows 10 işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda ortaya çıkabilen yanıt vermeme sorunun düzelmesine yardım edebilecek çeşitli yöntemleri açıkladık.

Dosya Gezgini, Windows 10 işletim sisteminde sabit sürücüye kaydedilen dosyalara göz atmak için kullanılan bir araçtır. Microsoft, Windows 10 piyasaya sürüldükten sonra Windows Gezgini'ni Dosya Gezgini olarak yeniden adlandırdı ancak Görev Yöneticisi'nde klasörler "Windows Gezgini" olarak görünüyor.

Belirli bir dosyayı acilen kullanmanız gereken bir durumda Dosya Gezgini yanıt vermeyi durdurdu gibi bir hata ile karşılaşma ihtimaliniz mevcut. Bu yazıda, Windows 10 işletim sistemine sahip PC'lerde meydana gelebilen yanıt vermeme probleminin düzelmesini sağlayabilecek yöntemleri açıkladık.

Dosya Gezgini Yanıt Vermiyor, Çözüm Yöntemleri Neler?

  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Windows 10'u güncelleyin.
  • Sabit sürücüde yer açın.
  • Windows Gezgini'ni yeniden başlatın.
  • Hızlı erişim geçmişini temizleyin.

Yukarıda Dosya Gezgini'nin yanıt vermemesi durumunda uygulanabilecek çeşitli yöntemler bulunuyor. Listede yer alan yöntemlerin nasıl uygulanacağına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bilgisayarı Yeniden Başlatın

Bilgisayarınızı yeniden başlatmak, Windows işletim sistemiyle ilgili pek çok sorunu çözebilir. Dolayısıyla can sıkıcı problemi çözmek için uygulanabilecek ilk yöntem yeniden başlatma işlemidir. Başlat menüsü üzerinden bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.

Windows 10’u Güncelleyin

Microsoft, Windows işletim sisteminde meydana gelebilen birçok hatayı düzeltmek ve bazı güvenlik açıklarını kapatmak için çeşitli güncelleştirmeler yayımlar. Bu nedenle can sıkıcı problemi düzeltmek için işletim sistemini güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Windows 10’u güncellemek için "Windows + I" klavye kısayolunu kullanarak Windows Ayarları penceresini açın. Windows Ayarları penceresinde yer alan "Güncelleştirme ve Güvenlik" kategorisini görüntüleyin. "Güncelleştirmeleri denetle" butonuna tıklayın ve ardından "Şimdi indir ve yükle" yazısına tıklayarak güncellemeyi başlatın.

Sabit Sürücüde Yer Açın

Sabit sürücüde yeterli miktarda kullanılabilir alanın olmaması, Dosya Gezgini’nin çalışmamasına neden olabilir. Dosya Gezgini'nin çalışması için sabit sürücünüzde yer alan bazı dosyaları veya artık oynamadığınız video oyunlarını silebilirsiniz. Önemli dosyalarınızı harici bir sabit sürücüye veya USB belleğe aktarabilirsiniz.

Windows Gezgini’ni Yeniden Başlatın

  • Ctrl + Shift + Esc kısayolunu kullanın.
  • Görev Yöneticisi'ni açın.
  • Windows Gezgini'ne sağ tıklayın.
  • "Yeniden Başlat" butonuna basın.

Bir klasörü her açtığınızda arka planda çalışan Windows Gezgini adlı bir işlem başlatılır. Görev Yöneticisi'ni açmak için "Ctrl + Shift + Esc" klavye kısayolunu kullanabilirsiniz. İşlemler sekmesinde yer alan Windows Gezgini'ni bulun, sağ tıklayın ve hemen ardından "Yeniden Başlat" seçeneğini seçin.

Hızlı Erişim Geçmişini Temizleyin

Dosya Gezgini'ni açmak için “Windows tuşu + E” klavye kısayolunu kullanabilirsiniz. Dosya Gezgini’nin sol kısmında yer alan Hızlı Erişim’e sağ tıklayın ve açılan menü penceresi üzerinden “Seçenekler” yazısına tıklayın.

Söz konusu işlemin ardından “Klasör seçenekleri” penceresi açılacaktır. Klasör seçenekleri penceresi üzerinden “Dosya Gezgini geçmişini temizle” yazısının sağ kısmında yer alan “Temizle” butonuna tıklayın.

Windows Görev Yöneticisi Alternatifi En İyi 6 Uygulama
YAZILIM

Windows Görev Yöneticisi Alternatifi En İyi 6 Uygulama

Windows Görev Yöneticisi alternatifi programlar neler? Bu yazıda popüler işletim sistemiyle beraber gelen Görev Yöneticisi isimli araç yerine farklı bir program kullanmak isteyen bilgisayar kullanıcıları için bir liste hazırladık.

Bu yazıda Dosya Gezgini yanıt vermeyi durdurdu, ne yapabilirim sorusunu yanıtladık. Eğer söz konusu problemi farklı bir yöntem ile çözdüyseniz aşağıda bulunan yöntemler kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca otomatik güncellemeri kapatmak istiyorsanız Windows 10'da otomatik güncellemeleri nasıl kapatılır sorusunu cevapladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

YORUMLAR