XAPK Nedir? Bilgisayarda Nasıl Açılır?

XAPK nedir, bilgisayarda nasıl açılır? Bu rehberde son dönemlerde sıkça denk geldiğimiz XAPK dosyası hakkında merak edilen bazı soruları yanıtlayacağız.

XAPK nedir sorusu, Android akıllı telefona ya da tablete sahip olan pek çok kullanıcı tarafından soruluyor. Bu yazıda XAPK dosyalarına dair merak edilen bazı soruları yanıtlayacağız. Hazırladığımız rehbere göz atabilir ve söz konusu dosya biçimi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Eğer yakın zamanda akıllı telefonunuza ya da tabletinize bir uygulama ya da oyun indirmeye çalıştıysanız (.apk) yerine (.xapk) uzantılı nispeten yeni bir dosya uzantısı ile karşılaşmış olabilirsiniz. Sizler için bu yeni dosya uzantısı hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bir araya getirdik.

XAPK Nedir?

XAPK, Android işletim sisteminde kullanılan bir uygulama paketi formatıdır. Geleneksel olarak sıradan bir XAPK dosyası, uygulamanın temel iskeleti olan bir adet APK dosyası ve uygulamanın verilerinin yer aldığı bir adet OBB dosyası içermelidir. Yani kısa bir özet geçersek XAPK = APK + OBB diyebiliriz.

Android 11 Güncellemesi Alacak Modeller

APK ile XAPK Arasındaki Fark Nedir?

APK dosyası, Android işletim sistemine sahip olan mobil cihazınıza yüklediğiniz uygulamalar ve oyunlardır. XAPK ise hem uygulamanın veya oyunun kendisini hem de ekstra verileri içerir. Bunu bir örnek ile açıklayalım.

Cihazınıza battle royale türünün başarılı bir örneği olan PUBG Mobile oyununun APK dosyasını indirdiğinizi varsayalım. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra oyuna girdiğinizde ekstra olarak çeşitli dosyalar indirmeye başlar.

PUBG Mobile isimli mobil oyunun XAPK dosyasını yüklerseniz zaten ekstra verilere de sahip olacağınız için ek dosya indirme işlemi gerçekleşmeyecektir. Peki, XAPK dosyası bilgisayarda nasıl açılır?

XAPK Dosyası PC'de Nasıl Açılır?

  • XAPK Installer uygulamasını sitemiz üzerinden hızlı ve güvenilir bir şekilde cihazınıza indirin.
  • Uygulamanın kurulumunu yapın.
  • Hemen yukarıda yer alan menüyü açarak 'Scan SD Card' seçeneğine tıklayın.
  • Cihazınızda bulunan tüm .apk ve .xapk dosyaları listelenecektir.
  • Seçim yaparak bunlardan birisini yüklemeye başlayın.

Eğer elinizde bir adet XAPK dosyası bulunuyorsa ve bunu cihazınıza nasıl kurabileceğinizi merak ediyorsanız bunu bilgisayardaki programlarla ya da daha kısa bir şekilde akıllı telefonunuza ya da tabletinize yükleyeceğeniz bir mobil uygulama ile yapabilirsiniz.

Biz, ikinci yöntem daha basit ve daha kısa sürdüğü için bu yöntem üzerinden ilerleyeceğiz. Başlamadan önce hemen aşağıdaki uygulamayı sitemiz üzerinden hızlı ve güvenilir bir şekilde cihazınıza indirmeyi ve kurmayı unutmayın.

XAPK Güvenli mi?

Temel olarak baktığımızda internetten indirdiğiniz herhangi bir .apk dosyasında da olduğu gibi güvenilir kaynaklardan indirilmeyen .xapk dosyaları da riskli dosyalar olabilir ve içerisinde herhangi bir virüsü ya da veri ajanını barındırıyor olabilir. Bu nedenle indirdiğiniz dosyaları güvenilir kaynaklardan indirmeye dikkat etmenizde fayda var.

Bu noktada Tamindir gibi güvenilir sitelerden yaptığınız yüklemeler, karşılaşabileceğiniz riskleri en aza indirgeyerek cihazınızın ve verilerinizin güvenliğini koruyacaktır.

En İyi ve Güvenilir APK İndirme Siteleri Listesi
LİSTELER

En İyi ve Güvenilir APK İndirme Siteleri Listesi

En iyi APK indirme siteleri neler sorusunu soran kişiler için bir liste hazırladık. Hazırladığımız liste sayesinde bu konuda en başarılı internet sitelerini keşfedebilirsiniz.

Bu yazımızda XAPK Nedir, güvenli mi? XAPK dosyası nasıl yüklenir? sorularını yanıtladık. Peki siz hazırladığımız bu rehber hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu rehberde yer alan bilgiler işinize yaradı mı ve tüm bu işlemler sırasında herhangi bir sorun ile karşılaştınız mı?

Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca bilgisayarınız üzerinden mobil oyunları oynamak istiyorsanız en iyi Android emülatörleri listesine de göz atabilirsiniz.

YORUMLAR