Android 15 Büyük Yeniliklerle Geliyor: Kullanıcılar Hangi Özelliklere Sahip Olacak?

Android 15, yakında tüm kullanıcılara gelecek. Güncelleme yaklaşırken, Android kullanıcılarının hangi avantajlara sahip olacağı belli oluyor. İşte detaylar!

Android 15'in tüm özelliklerini resmi olarak açıklamayan Google, geliştirici odaklı bazı temel değişiklikleri paylaştı. Belirtilen özellikler arasında, daha fazla gizlilik için özel uygulamalarınızı telefonunuzda ayrı bir profile taşımanıza olanak tanıyan Özel Alan yer alıyor.

Özel Alan, Samsung'un Güvenli Klasörüne benzer şekilde özel uygulamalar için ayrı profillere izin vererek içeriğin diğerlerinden gizlenmesini sağlıyor. Bu özellikle ilgili, nasıl çalışacağı da dahil olmak üzere daha fazla ayrıntı ortaya çıktı.

Yeni gelen bilgilere göre Android 15'in, ayrıca hem pilden hem de gizlilikten tasarruf sağlamak için yeni uyarlanabilir zaman aşımı özelliğine sahip olabileceği iddia ediliyor.

Pil Tasarrufu Sağlayacak Gizlilik Özelliği Gelebilir

Güncelleme birlikte gelecek olan yenilikler arasında ekran zaman aşımı ayarları için yeni bir seçeneğin gelebileceği konuşuluyor. Android Authority'nin paylaşımına göre Android uzmanı Mishaal Rahman, ikinci Android 15 Geliştirici Önizlemesi'nde bu özelliğe işaret eden detaylar gördü.

Bu detaylar arasında "cihazınızı kullanmıyorsanız ekranınızı otomatik olarak erken kapatır" notu yer alıyor. Henüz bu özelliğin tam olarak nasıl çalışacağı bilinmiyor. Telefonların kullanıcı tarafından kullanıp kullanılmadığını nasıl belirleyeceğini de net değil.

Ancak Android 15 güncellemesi ile cihazın ön kamerası kullanılarak kullanıcının ekrana bakmadığı süreyi algılama ve hesaplama yapılabileceği düşünüyor. Bu özellk gelirse güvenlik konusunda da kullanıcıların endişe duymasına gerek kalmayacak.

İşletim sistemi cihazı kullanmayı bıraktığınız anda ekranı otomatik olarak kapatıp kilitleyecek. Uzun süre açık kalmayan ekran sayesinde pil tasarrufu da büyük oranda sağlanacak.

Özel Alan İçin Özelleştirme Seçenekleri Olacak mı?

Kullanıcılar ayrıca kurulum akışı sırasında özel alan için ilk adım olarak yeni bir Google hesabı oluşturmaları gerekiyor. Çünkü "senkronize edilmiş fotoğraflar, dosyalar, e-postalar, kişiler, takvim ve etkinlikler” gibi birçok verinin sızma riski bulunuyor.

Ayrıca kullanıcılar, “Özel Alan” profillerini başka bir cihaza taşıyamayacak. Bunun yerine yeni telefonunuzda “Özel Alanı” tekrar ayarlamanız gerekecek. Güvenlik nedeniyle, “Özel Alan” için yeni bir şifre kullanabilirsiniz ve hızlı erişim için biyometrik kimlik doğrulamayı kullanma seçeneği de tercih edebilirsiniz.

Kurulum tamamlandıktan sonra ayarlar kısmından özelleştirilebilmek de mümkün olacak. Bu özelleştirme seçenekleri arasında özel alanın belirli bir süre sonra otomatik olarak kilitlenmesi, uygulama ekranında görünmesinin gizlenmesi ve özel alanın kilidi açıldığında kilit ekranında hassas bildirimlerin gösterilmesi yer alıyor.

Android 15 Güncellemesi Alacak vivo Telefonlar
MOBİL

Android 15 Güncellemesi Alacak vivo Telefonlar

Android 15 güncellemesi alacak vivo telefonlar uzun bir süredir merak içerisinde bekleniyor, çünkü yeni yazılım güncellemesi ile birlikte cihazlar gelişmiş yeteneklerle donatılacak.

Ek olarak belirtilen bilgiye göre Google, Pixel Launcher'a birincil profilinizden doğrudan Özel Alan'a erişim sağlayan uygulama yükleme seçeneği ekleyecek.

YORUMLAR