Pil Ömrü Sıkıntısına Son: Apple Watch X'ten Yenilikçi Manyetik Bant Tasarımı!

Apple Watch X, daha uzun pil ömrüne yol açabilecek yeni manyetik bant mekanizmasını ile geliyor. İşte detaylar!

Apple Watch'lar sunduğu pek çok harika özelliğin yanı sıra modüler tasarımlarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Series 9 dahil son birkaç yıldır çıkan her modelde kullanıcılar bu sayede kordonları değiştirerek saatlerine yeni bir görünüm kazandırabiliyor. 

Ancak bu kordon tasarımın bazı dezavantajları da mevcut. Örneğin ihtiyaç duyduğu geniş yuva nedeniyle Apple Watch'a daha büyük bir pil koymak için yeterli alan kalmıyor. Şimdi ise Apple Watch X'in (Seri 10) paylaşılan görselleri, bir süredir konuşulan ve bu sorunu çözen yeniliği doğrular nitelikte görünüyor.

Apple Watch X Nasıl Daha Uzun Pil Ömrü Sağlayacak?

Geçen yaz Bloomberg'den Mark Gurman, Apple Watch X'in daha ince bir kasaya ve saatin bantlarını mıknatıslarla tutturmak için kullanılan yeni bir yönteme sahip olabileceğini açıkladı.

@concept_central tarafından X’te yayınlanan Apple Watch X görselleri, kordonun saatin üst ve alt kısmında bulunan bir "tutma yerinin" etrafına nasıl sarılacağını gösteriyor. Bu da, daha büyük bir pil için saat modülünün içinde daha fazla yer ayırmasını sağlıyor.

Apple Watch X'te yapıldığı iddia edilen bir diğer değişiklik ise, en iyi pil ömrünü vermesi için saatte OLED panelin yerine microLED ekran kullanılacak.

Ayrıca Apple Watch X'in, ölçüm değerlerinin çok yüksek veya çok düşük olması durumunda kullanıcıları uyaracak yeni bir tansiyon ölçüm cihazına sahip olacağına dair spekülasyonlar bulunuyor.

Apple Watch Açılmıyor, Çözüm Yolları Neler?
MOBİL

Apple Watch Açılmıyor, Çözüm Yolları Neler?

Apple Watch açılmıyor mu? WatchOS işletim sistemine sahip olan akıllı saatin kullanılamamasına yol açan bu sorunun düzelmesini sağlayabilecek çeşitli yöntemler bulunuyor.

Ancak şimdilik Apple'ın, kan basıncının çok yüksek veya çok düşük olması durumunda kullanıcılara uyarı vermeye devam edeceği bildiriliyor.

YORUMLAR