BMW Türkiye'nin Sosyal Medya Hesapları Hack'lendi: Peki Ama Neden?

Dün akşam saatlerinde BMW Türkiye'nin sosyal medya hesapları siber saldırıya uğradı. Şirketin X hesabına hala erişim sağlanamıyor. İşte detaylar!

BMW Türkiye dün akşam saatlerinde siber saldırıya uğradı. Markanın hem X hem de Instagram sayfaları eş zamanlı olarak hacklendi. Hacker'lar ele geçirdikleri iki hesaptan da benzer paylaşımlar yapmaya başladı.

BMW Türkiye Hesaplarında Neler Paylaşıldı?

BMW Türkiye'nin hesaplarının neden hacklendiğini yapılan paylaşımlarla anlamak mümkün. Hem X hem de Instagram hesaplarından eş zamanlı olarak yapılan paylaşımlar gösteriyor ki, hack sebebi İsrail ve Filistin arasından savaştan kaynaklanıyor.

Her iki hesaptan da aynı görsel eşliğinde "Tüm islam düşmanları yakın hedefimizdir!" notu yer alıyor. Dün akşam gerçekleşen saldırı sonucunda BMW Türkiye Instagram hesaplarını tekrardan alabildi ancak şirket henüz konuyla ilgili bir açıklama veya paylaşım yapmadı.

Ayrıca X'te de BMW Türkiye hesabına hala ulaşılamıyor.

Şifreleri Ele Geçirmek için Kullanılan 7 Hack Yöntemi
GÜVENLİK

Şifreleri Ele Geçirmek için Kullanılan 7 Hack Yöntemi

Çeşitli platformlarda kullandığımız şifreler, göründüğünden çok daha büyük öneme sahipler. Hesaplarımızın ve kişisel bilgilerimizin güvenliği ve gizliliği açısından internet üzerinde attığımız her adımda dikkatli olmamızda fayda var.