Clubhouse Verileri Çalındı: 3,8 Milyar Telefon Numarası Sızdırıldı!

Hackerlar tarafından Clubhouse verileri ele geçirildi. İddiaya göre milyarlarca telefon numarası internet üzerinden açık arttırma ile satılacak. İşte detaylar!

Bilgisayar korsanları, Clubhouse verilerini ele geçirdi. Ele geçirilen veriler arasında 3,8 milyar telefon numarasının olduğu iddia edildi. Ses tabanlı sosyal medya platformunda yaşanan veri ihlaline ilişkin merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Clubhouse Verileri Ele Geçirildi

Sosyal medya platformları kullanıcıların verilerini sızdırmaya devam ediyor. Paylaşılan bilgilere göre Clubhouse isimli ses tabanlı sosyal medya platformunda bir veri ihlali yaşandı. Yaşanan ihlal sonucunda 3,8 milyar telefon numarasının ele geçirildiği iddia edildi.

Popüler sosyal medya hizmetinde elbette 3,8 milyar kayıtlı kullanıcı bulunmuyor. Aktarılan bilgilere göre uygulama, kayıt olan kullanıcıların telefon rehberine ulaşıyor ve veritabanına ekliyor. Yani söz konusu iddiaya göre platforma üye değilseniz bile telefon numaranız ele geçirilen numaralar arasında olabilir.

Yeni Bir Windows Zararlı Yazılım Daha Keşfedildi!
GÜVENLİK

Yeni Bir Windows Zararlı Yazılım Daha Keşfedildi!

Bitdefender araştırmacıları tarafından yeni bir Windows zararlı yazılım tespit edildi. Bu yazılım, kullanıcıların finansal bilgileri de dahil olmak üzere hassasiyet değeri çok yüksek bilgilerini hedeflemek için arka kapı oluşturabiliyor.

Hacker forumunda konu açan bir bilgisayar korsanı, 4 Eylül tarihinde özel bir açık arttırma düzenleneceğini ileri sürdü. 4 Eylül tarihinin Google'ın 23. kuruluş yıl dönümüne denk geldiği ifade edildi. Bilgisayar korsanı, ele geçirilen telefon numaralarının gerçek olduğunu kanıtlamak için Japonya'daki kullanıcılara ait 83,5 milyon civarındaki telefon numarasını paylaştı.

Ses tabanlı sosyal medya hizmeti olan Clubhouse, bilgisayar korsanı tarafından ortaya atılan iddia ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Clubhouse CEO'su Paul Davison, 2021 yılının nisan ayında ortaya çıkan 1,3 milyon kullanıcı verilerinin sızdırıldığına yönelik haberleri yalanlamıştı. Davison, ele geçirilen bilgilerin herkese açık profil bilgileri olduğunu belirtmişti.

Clubhouse Davetiye Dönemi Sona Erdi

Clubhouse'u kullanmak isteyen bir kişinin yapması gereken ise her üyeye verilen sınırlı davet kodundan birine sahip olan kullanıcıdan bir davet kodu almaktı. Kullanıcı böylelikle davet kodunu girerek uygulamayı kullanma hakkı kazanabilecek ve çeşitli konular hakkında açılan odalara katılım sağlayıp kendi ilgi alanı ile aynı ilgi alanına sahip insanlarla sohbet edebilecekti.

Popüler sosyal medya uygulamasını çıktığı günden bu yana kullanmak istemiş ancak davet kodu gibi gereksinimlerden ötürü bir türlü kullanamamış kişiler artık Clubhouse'a davet kodu girmeden ya da bekleme listesine alınmadan doğrudan katılabilir. Uygulamanın bu tür şartları kaldırması ise piyasaya sürülüşünden 16 ay sonra beta sürümünden çıkmasından kaynaklanıyor. Uygulama artık herkese açık olarak kullanılabiliyor.