Elon Musk TikTok Yasağı Hakkında Açıklama Yaptı: Tarafını Belli Etti!

Elon Musk, ABD Temsilciler Meclisi'nin TikTok yasağı oylamasına karşı çıkıyor. İşte detaylar!

Geçen ay ABD Temsilciler Meclisi'nde yapılan oturumda, TikTok'un ülkede yasaklanmasını öngören bir tasarı 352 oya karşı 65 oyla kabul edildi. Ancak Senato, tasarının oylanmasını reddetti.

Tasarıda, Çinli ByteDance firmasına TikTok'u satması için önceden 165 gün süre tanınmıştı. Ancak daha sonra Temsilciler Meclisi bu süreyi bir yıl olarak değiştirdi. Şirketin tanınan süre içinde satışı gerçekleştirmemesi durumunda, platformun Apple, Google ve benzeri şirketlerin uygulama mağazalarından kaldırılması öngörülüyor.

Elon Musk TikTok'un Yasaklanmaması Gerektiğini Söylüyor

Yeni tasarı, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a toplamda 95 milyar dolarlık yardım paketiyle birlikte ele alınacak. Bugün yapılacak oylamada, yardım paketleri ve TikTok yasağı tasarısı ayrı ayrı oylanacak. Kabul edilen öneriler, Senato'ya tek bir tasarı olarak sunulacak.

ABD Başkanı Joe Biden, tasarının Kongre'den geçmesi halinde onaylayacağını belirtmişti. Ayrıca, 2 Nisan'da Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'le yaptığı konuşmada da TikTok'a ilişkin endişelerini dile getirmişti.

Bunlar üzerine Elon Musk, ABD yönetiminin TikTok'u yasaklamaması gerektiğini söyleyerek X üzerinden şu paylaşımı yaptı:

"Her ne kadar böyle bir yasak X platformuna fayda sağlayabilecek olsa da TikTok, ABD'de yasaklanmamalıdır."

Washington, ByteDance'in uygulama üzerinden veri topladığını ve Pekin'in TikTok'u propaganda amaçlı kullandığını iddia etmişti. Ancak ByteDance ve Çin bu iddiaları defalarca reddetti.

ByteDance'in resmi Twitter hesabından çarşamba günü yapılan açıklamada, ABD'de yaklaşık 170 milyon kullanıcısı olan uygulamanın yasaklanmasının hata olacağı belirtildi.

TikTok Kullanıcı Engelleme Nasıl Yapılır?
SOSYAL MEDYA

TikTok Kullanıcı Engelleme Nasıl Yapılır?

TikTok'un popülerliği gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Popüler sosyal medya platformu TikTok, kullanıcıların müzik, filtreler ve diğer özelliklerle kısa videolar oluşturmasına olanak tanır.

Açıklamada, "Böyle bir karar alınırsa 7 milyon işletme zarar görecek ve ABD ekonomisine yılda 24 milyar dolarlık bir katkı sağlayan bir platform kapatılmış olacak" denildi.

YORUMLAR