Google, Kullanıcıların “Nihayet” Geliyor Dediği Bir Özellik Üzerinde Çalışıyor!

Google, çok kullanışlı olabilecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Artık bilinmeyen numaraları araştırma zahmetine girilmeyecek. İşte detaylar!

Google, kullanıcıları arayan bir telefon numarasını doğrudan en son aramalar ekranından araştırma olanağı sağlayacak bir yol üzerinde çalışmalar yürütüyor. 

X kullanıcısı AssembleDebug, Google Telefon uygulamasının beta sürümünde yeni bir "Araştır" düğmesini PiunikaWeb'e bildirdi. Bu düğmeye tıklandığında numara, kullanıcı için Google Araması'nda girilmiş olarak görüntüleniyor. 

Google Gecikmiş Bir Özelliği Kullanıcılarına Sunacak

Google Telefon uygulaması Pixel telefonlarda zaten varolan bir uygulama. Fakat diğer Android kullanıcıları bu uygulamayı harici olarak isterlerse telefonlarına indirebiliyor. Yeni ''Araştır düğmesi'', Telefon uygulamasında son aramalara tıklandığında görülen "Engelle" ve "Geçmiş" gibi diğer seçeneklerle birlikte bulunuyor.

Sahte telefon numaraları tarafından birçok insanın spam'landığı bu dönemde, bu özelliğin biraz geç kaldığı düşünülüyor. Yine de kullanıcıların bilinmeyen numaraları kopyalayıp Google'da yapıştırma zahmetinden kurtulacağı memnuniyetle karşılanacaktır. 

AssembleDebug, Google'ın Gmail uygulamasının Android sürümüne Gemini e-posta özetlerini eklemek üzerine çalıştığını da ortaya çıkardı. Özellik bir e-postanın konu satırının hemen altında bir düğme olarak bulunuyor. 

PiunikaWeb, düğmenin henüz hiçbir şey yapmadığını, ancak Gmail'in üç noktalı menüsünde yeni bir Gemini menü seçeneği olduğunu belirtiyor.

Google Pixel 9 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
MOBİL

Google Pixel 9 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Pixel 9 ve Pixel 9 Pro modellerinden oluşması beklenen Google Pixel 9 serisinin özellikleri hakkında bu zamana kadar pek çok bilgi ortaya çıktı.

Ek olarak, kullanıcıların Google Workspace hesabı bulunuyorsa Android Gemini uygulaması e-postalarını özetleyebiliyor.

YORUMLAR