iOS 18 Yakında Daha Fazla Özellikle Geliyor: iPhone'lar Baştan Aşağı Değişecek!

iOS 18 ile iPhone kullanıcıları artık daha fazla yenilikle karşılaşacak. Peki bu yeni özellikler ve güncellemeler neler? İşte detaylar!

iOS 18, birkaç haftadır dillerden düşmüyor desek yeridir. Şirketin Haziran'da düzenleyeceği WWDC etkinliğinde tanıtılması beklenen yeni sürüm ile kullanıcılar bambaşka bir arayüz ile karşılaşmayı bekliyor.

Aynı zamanda iPhone'lar için yapay zeka özelliklerinin de dahil olacağı iOS 18 için geçtiğimiz hafta yeni erişilebilirlik özelliklerinin geleceğini de paylaşmıştık. İşletim sisteminin erişilebilirlik özellikleri dışında, görme, hareket etme, işitme, konuşma ve bilişsel ihtiyaçları olan kişiler için tasarlanmış özellikler de olacağı söyleniyor.

iOS 18 Özellikleri Neler? Ne Zaman Çıkacak? Hangi Telefonlara Gelecek?
MOBİL

iOS 18 Özellikleri Neler? Ne Zaman Çıkacak? Hangi Telefonlara Gelecek?

Apple’ın yeni yazılım güncellemesi iOS 18 özellikleri ile dikkatleri üzerinde toplayabilir. Bu güncelleme ile gelecek yenilikler dünyanın dört bir yanındaki Apple kullanıcıları tarafından merakla bekleniyor.

Şimdiye Kadarki En Büyük Güncelleme Olacak

Apple'ın, iOS 18 ile birlikte kullanıcıya sunacağı özellikler ortaya çıktıkça aslında bugüne kadarki en yüksek başarıya ulaşacak güncelleme olacağı dikkatlerden kaçmıyor diyebiliriz. iOS ile birlikte birçok yenilik, yapay zeka özellikleri, yeni tasarım ve iyileştirmeler yapılacak.

Son olarak MacRumors'a bir kaynağın aktardığına göre iOS 18'deki kamera uygulamasının görünümünde de değişiklikler olacak. Bu görüntü Vision Pro'nun işletim sistemi VisionOS'tan esinlenildiğini gösteriyor.

Tabii şu an bu aktarılan bilgi bir iddia olarak görülüyor ancak gerçekleşmesi de yüksek bir ihtimal. Ancak paylaşılan görüntü tamamen kaynakların kendi oluşturduğu bir görsel için bu açıklama şu an için sadece bir iddia olarak kalıyor.

iOS 18'in Sağlayacağı Kolaylıklar

Ses Kısayolları, bir iPhone kullanıcısının belirli bir erişilebilirlik özelliğini başlatmak için bir ifadeyi bağlamasına olanak tanıyor. Siri Kısayolları'nın aksine, "Hey Siri" gibi hiçbir uyandırma ifadesinin söylenmesine gerek olmayacak. Ses Kısayollarının VoiceOver, Ses Kontrolü ve diğerleri gibi erişilebilirlik özellikleriyle çalışacağı tahmin ediliyor.

İlki, iPhone'daki içeriği okurken ikincisi "hareketleri gerçekleştirmek, ekran öğeleriyle etkileşimde bulunmak, metni dikte etmek ve düzenlemek ve daha fazlası" için sesli komutlar vermenize olanak tanıyor.

Bir diğer güncelleme, Apple'ın sisteme yazı tipi boyutu kontrolü eklemesini sağlayacak. Şu anda kullanıcılar bir uygulamanın yazı tipi boyutunu değiştirebiliyor, ancak bu yalnızca uygulama tarafından destekleniyorsa mümkün. Apple'ın bazı sistem uygulamaları bu tür bir destek sunmuyor. Fakat bu güncellemelerin hepsi iOS 18'de bulunacak.

En Sık Karşılaşılan iPhone Kamera Sorunları ve Çözümleri
MOBİL

En Sık Karşılaşılan iPhone Kamera Sorunları ve Çözümleri

Bazı kullancılar iPhone modellerinde bazen kamera sorunları ile karşı karşıya kalabiliyor. Eğer kullandığınız iPhone'da çeşitli kamera problemlerinden muzdaripseniz doğru yerdesiniz.

Şirket daha önce, sık kullanılan ifadelerin kaydedildiği 15 dakikalık bir "eğitim" sonrasında, kullanıcının sesinin dijital versiyonunu oluşturmak için yapay zekayı kullanan Canlı Konuşma için Kişisel Ses'i de duyuruyor. Bu, birisinin konuşmasını engelleyecek bir hastalığı varsa, onun artık konuşabilmesine olanacak tanıyacak.

YORUMLAR