Microsoft Oyunları da Artık Zamlanıyor

Sony ve Activision'un ardından Microsoft da oyun fiyatlarını zamlama kararı aldı. İşte yeni fiyat politikasına dair detaylar!

Microsoft Oyunları da Artık Zamlanıyor

Sony ve diğerlerinin izinden giden Activision, bu yıl Call of Duty: Modern Warfare 2 ile birlikte 70 dolarlık yeni oyununu Steam'e getirdi. Görünüşe göre gelecek yıl Microsoft da aynı şeyi yapacak.

Şirket IGN'ye 2023'ten itibaren standart fiyatının Starfield ve Redfall dâhil olmak üzere yeni birinci parti oyunlarında 60 dolardan 70 dolara çıkaracağını açıkladı.

Bir Microsoft sözcüsü IGN'ye "Bu fiyat, bu oyunların içeriğini, ölçeğini ve teknik karmaşıklığını daha iyi yansıtıyor. Xbox'ta ekiplerimiz tarafından geliştirilen tüm oyunlarda olduğu gibi, piyasaya sürüldükleri gün Game Pass ile de kullanılabilecek." dedi.

Microsoft Oyunları 70 Dolar Oluyor

Microsoft Oyunları da Artık Zamlanıyor

Bu elbette global fiyatlandırma, bu nedenle bölgesel fiyatlandırma farklılık gösterebilir. Örneğin Modern Warfare 2, şu anda Kanada'da 90 dolara mal oluyor ancak Microsoft, fiyat artışının diğer ülkelerde nasıl yansıtılacağı konusunda yorum yapmadı. PC Gamer'a gönderilen ayrı bir bildiride Microsoft, fiyat artışının "konsol ve PC mağazalarında" uygulanacağını doğruladı.

Yaklaşan fiyat artışları, Microsoft'un Game Pass hizmetini olduğundan daha çekici hâle getiriyor.

Peki siz bu yeni fiyat artışları hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Mayıs Ayında Gelecek Xbox Game Pass Oyunları Açıklandı: İşte Tam Liste!
OYUN

Mayıs Ayında Gelecek Xbox Game Pass Oyunları Açıklandı: İşte Tam Liste!

Microsoft’un popüler Xbox Game Pass hizmeti sayesinde her ay milyonlarca oyuncu yepyeni oyunlara ve geniş kütüphaneye erişim sağlayabiliyor.

Elder Scrolls 6 Xbox'a Özel Olabilir
OYUN

Elder Scrolls 6 Xbox'a Özel Olabilir

Geride bıraktığımı yıllarda oyun dünyasına aktif yatırımlar yapan Microsoft, Fallout ve Elder Scrolls serileriyle tanınan Bethesda'yı satın almıştı.