Tesla Robotaksi'nin Test Edileceği Ülke Belli Oldu!

8 Ağustos tarihinde tanıtılacak olan Tesla Robotaksi'nin hangi ülkelerde kullanıma sunulacağı büyük bir merak konusu. Elon Musk'ın ziyareti bu soruyu cevapladı.

Tesla CEO'su Elon Musk geçtiğimiz ay Çin'e sürpriz bir ziyarette bulundu ve Başbakan Li Qiang ile görüştü. Tabii bu ziyaret ile Musk'ın durgun satışlarla boğuşan Tesla'yı canlandırmasını sağlayacak bir takım gelişmeler yaşandı.

Çin Hükümeti, Tesla Robotaksi'yi Prensipte Onayladı

Devlete ait gazetelerden China Daily'nin haberine göre, Tesla tam otonom sürüş sistemini Çin'in taksi hizmetlerinde kullanmayı düşünüyor. FSD henüz Çin'de kullanılamıyor diyenler için hemen yanıtını verelim; Çinli yetkililer, FSD yani tam otonom sürüş için prensip olarak onay verdi, tabii bir onay süreci olacak.

Taksi tarafında yaşanacak bu gelişmeyi destekleyen bir diğer kaynak, doğrudan Elon Musk'ın kendisi oldu. Musk, 5 Nisan'da yaptığı bir X paylaşımında uzun zamandır beklenen Tesla Robotaksi'nin 8 Ağustos'ta tanıtacağını söyledi.

Buraya kadar her şey normal görünüyor, fakat 8 Ağustos özellikle seçilmiş bir tarih. Çinliler için refah ve zenginlik anlamına gelen bu rakam, telefon numaralarından apartman numaralarına kadar kullanıldığı birçok alanda çok değerli görülüyor.

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?
Otomobil

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?

Tesla fiyat listesi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla tarafından piyasaya sürülen otomobilerin ne kadar ücrete satıldığı hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlıyor.

Çin, Tesla'nın en büyük ikinci pazarı olsa da yetkililerin Elon Musk'ın taleplerini olumlu karşılaması şu dönemde oldukça önemli bir hamle. ABD, Çin'li ByteDance şirketinin sahip olduğu TikTok'u yasaklamak üzereyken Çin ülkedeki ileri teknolojileri test etmeleri için çok uluslu şirketlere kapılarını açmaya devam ediyor.