2019'un Beklenen 5G'li Amiral Gemisi Akıllı Telefonları

2019'un beklenen 5G'li amiral gemisi (üst seviye) akıllı telefonlarını listeledik.

Erkan Calp -

Yeni akıllı telefon satın almak için 2019’u beklediyseniz, 2019'un amiral gemisi (üst seviye/segment) akıllı telefonları listemize göz atmanızı öneririz. 2019’un beklenen 5G'li akıllı telefon modellerini bir araya topladık. İşte kullanıcıların tanıtılmasını sabırsızlıkla beklediği 5G’li Android telefonlar

2018’de farklı stilde çentikli ekrana sahip yüksek donanımlı akıllı telefonlar tanıtıldı. Bir kısmımız donanımlarıyla bilgisayarlara yaklaşan şık akıllı telefon modellerine dayanamadı, satın aldı. Bazılarımız 2019 akıllı telefon modelleri de görüp karar vermek istedi. 2019’un ilk yarısında birçok akıllı telefon modeli göreceğiz. Son dönemde yükselişe geçen Huawei ve Xiaomi’nin yanında ülkemizde resmi olarak satılmamasına karşın kullanıcıların beğenisini kazanan OnePlus, Güney Koreli dev Samsung, saf Android isteyenlerin tercihi Google’ın 2019 akıllı telefonlarını görmemize az kaldı. Bu yazıda 2019’un en çok beklenen üst seviye akıllı telefonlarına yer verdik. 2019 amiral gemisi telefonları bekleyenler için hazırladığımız listede büyük üreticilere yer verdik.

2019’da tanıtılacak ilk amiral gemisi telefon olmayabilir ama en çok beklenen telefonlar arasında. Samsung’un üst seviyeye konumlandırdığı yeni telefonu S10 adıyla tanıtılacak. S10 ve S10 Plus’ın yanında Samsung Galaxy S10 Lite ve düz S10 modeli görebiliriz. Ufak donanım, tasarım farklılıkları olacağı aşikar olan S10 modelleri arasında en pahalı olanında 5G bağlantısının yanında ekrandan parmak izi okuma teknolojisini göreceğiz. Ön kamera tasarımının nasıl olacağı hala merak konusu. Samsung’un büyük çentik yerine farklı bir tasarım kullanacağını (Samsung, Infinity O olarak tanımlıyor) biliyoruz ancak canlı çalışır halini görmeden net yorum yapmak yanlış olur. S10 tanıtım tarihi olarak da Mart 2019 gösteriliyor. Yaza doğru tanıtılacak yeni Note da her zaman olduğu gibi Galaxy S’in kalemli, donanımsal olarak farklı olmayan (Snapdragon 855/Exynos 9820) versiyonu olacak. Note 10, Samsung’un geleneksel 3.5mm kulaklık girişini kaldırdığı ilk amiral gemisi telefon olabilir. Note 10’u da muhtemelen Ağustos ayı başlarında göreceğiz.

 

 

Mobil

Samsung Galaxy S10 Özellikleri ve Fiyatı (Exynos 9820 ve Snapdragon 855 Karşılaştırması)

Mobil

Samsung Galaxy S10'un İlk Fotoğrafı Sızdı

Mobil

Samsung Galaxy S10 Serisi Hakkında Yeni Detaylar

2019’un ortalarında göreceğimiz Samsung Galaxy X de S ve Note serisi kadar ilgi çekici. Çoğu kullanıcı belki satın almayı tercih etmeyecek ancak Samsung’un katlanabilir telefonunu canlı olarak görmek istiyoruz. Hatırlayacağınız üzere Samsung Geliştirici Konferansı’nda prototipi gösterilmişti. Açıldığında tablete dönüşen telefon, Samsung’un Infinity Flex ekran teknolojisini kullanıyor, OLED panel ve haliyle katlama mekanizmasına sahip. Fütüristik tasarımlı telefon, yüksek fiyatıyla çoğu kullanıcı için ulaşılamaz olacak.

Mobil

Katlanabilir Ekranlı Samsung Galaxy X'in Tanıtım Tarihi Kesinleşti

teknoloji

Samsung'dan Katlanabilir TV Hamlesi!

Mobil

Samsung Katlanabilir Ekranlı Telefon Modelini İlk Kez Gösterdi

Farklı segmentte modellerle karşımıza çıkan, üst seviye telefonlarını diğer üreticilere kıyasla daha uygun fiyatlı gördüğümüz yükselişini sürdüren Huawei, Mart veya Nisan 2019’da P30’u tanıtacak. 2018’in en iyi akıllı telefonları arasında gösterilen Huawei P20 Pro ve Mate 20 Pro’yu yeterli bulmayanların sabırsızlıkla beklediği P30 modelinde kamera performansı tepe noktaya ulaşacak. Huawei’nin yeni telefonlarında 38 megapiksel ana kamera sensörü Sony IMX607’yi kullanması bekleniyor. Düşük ışık fotoğraf kalitesinin P20 Pro’dan daha iyi olması bekleniyor. Ekrana gömülü parmak izi sensörüne, su damlası formunda çentikli ekrana sahip olacağını biliyoruz. Huawei P30 Pro’nun ardından tanıtılacak (muhtemelen sonbahar aylarında) olan Mate 30 Pro’nun dikkat çeken özelliği; beşli arka kamerası olacak. En iyi fotoğrafları çekmek isteyenlerin tercihi yine Huawei olacak.

 

 

Mobil

Huawei P30 Resmen Sızdırıldı! 3 Kamera ile Gelebilir

Mobil

Huawei P30 Pro, Kavisli ve Çentikli OLED Ekranlı Olabilir

Mobil

200 Milyondan Fazla Akıllı Telefon Satışı Yapan Huawei'den Yeni Rekor

Ülkemizde mağaza açarak kendini gösteren Çinli üretici Xiaomi’nin 2019 amiral gemisi telefonu olacak Mi 9, geniş ekran, kaliteli arka kamera, ekrandan parmak izi okuma, bilgisayar seviyesinde güçlü işlemci ve bellek ve gelişmiş özellikleri rakiplerine kıyasla daha uygun fiyata sunmasıyla dikkat çekecek. Samsung, Android pazarında tek büyük isim olmadığını hatırlatacak. Xiaomi Mi 9’un Mart 2019’da tanıtılmasını bekliyoruz. Akıllı telefon fiyatlarının günden güne pahalılaştığı ülkemizde diğer amiral gemisi telefonların yarı fiyatının da altına etiketiyle tercih edilebilir modellerden biri olacaktır.

 

Mobil

Xiaomi’nin 48 Megapiksel Kameralı Telefonu 2019’da Geliyor

teknoloji

Xiaomi, Snapdragon 855'li Mi Mix 3 5G modelini Piyasaya Sürecek!

Mobil

Xiaomi'nin Katlanabilir Akıllı Telefonu Ortaya Çıktı!

OnePlus, bildiğiniz üzere ülkemizde resmi olarak bulunmuyor. Çeşitli e-ticaret sitelerinden ithalatçı garantili olarak satın alınabilen veya yurt dışından getirilen modellerden biri. OnePlus da harika fiyat performans akıllı telefonlar sunuyor. Şirketin 2019 Mayıs ayından önce tanıtması beklenen üst seviye telefonu OnePlus 7, 5G teknolojisini destekleyen ilk telefonlardan biri olacak. Telefonun Qualcomm’un Aralık 2018’de Snapdragon konferansında tanıttığı Snapdragon 855 mobil platformla geleceği, ekran içinden parmak izi okuyucuya sahip olacağı tahmin ediliyor. OnePlus 7, günümüz teknolojilerini uygun fiyata vermesiyle rakiplerinden öne çıkacak.

 

Mobil

McLaren ve OnePlus'tan Önemli Ortaklık

teknoloji

OnePlus, Akıllı Televizyon Üretimine Başlıyor

Mobil

Qualcomm Snapdragon 855 Özellikleri (5G'li Akıllı Telefonlar Geliyor)

Google Pixel, sadece ülkemizde değil, yurt dışında da zor bulunan telefonlar arasında. Saf Android deneyimi isteyen kullanıcıların tercih ettiği akıllı telefonlardan Google Pixel’in dördüncüsü hakkında şu an için Bonito ve Sargo kod adlarını taşıdığını, yeni nesil artırılmış gerçeklik yeteneklerine sahip olacağını biliyoruz. Ekim 2019’da tanıtılması beklenen Google Pixel 4 ve 4 XL hakkında kesin bir şey varsa o da, Android 10.0 Q ile gelecek olmaları ve Qualcomm Snapdragon 855 işlemciye, dolayısıyla da 5G ağ desteğine sahip olacak olmaları.

 

Mobil

Google Pixel 3 Lite Özellikleri ve Tasarımı Belli Oldu

Mobil

Google Pixel 3 XL İkinci Çentiğiyle Şaşırttı

Mobil

iPhone Xs Max ve Google Pixel 3 XL Hız Testinde Karşı Karşıya Geldiler

Dolar kuru dalgalanmasına karşın fiyatı yerinden oynamayan tek akıllı telefon Nokia 8’in yenisi merakla bekleniyor. Nokia 9 PureView ismiyle Ağustos 2019’da tanıtılması beklenen yeni üst seviye Nokia telefon, 5G desteği, beş lens kamera, kamera delikli gerçek köşeden köşeye ekran (2K çözünürlüklü), Snapdragon 855 işlemciyle gelecek.

 

Mobil

5 Kameraya Sahip Yeni Nokia 9 PureView Ortaya Çıktı!

Mobil

Nokia'nın 21 Ağustos'ta Tanıtacağı Yeni Amiral Gemisi Nokia 9 Olabilir

Mobil

Nokia Telefonlar Satış Rakamlarıyla Büyülüyor

iPhone Xl, iPhone 11 veya hiç tahmin etmediğimiz bir isimle tanıtılacak olan 2019 iPhone’ları da beklenen telefonlar arasında. Ufak tasarım değişikliği göreceğimiz yeni iPhone’larda üçlü kamera sisteminin ve ekrana gömülü Touch ID teknolojisinin olacağı konuşuluyor. Ekrandan parmak izi okuma teknolojisinin nasıl çalıştığını gösteren patentin ortaya çıkması 2019 iPhone’lara merakı artırdı. iPhone X ve XS’lerin eleştirilen yönlerinden Touch ID’nin tamamen kaldırılması, biyometrik güvenlik olarak sadece Face ID’nin sunulması 2019 iPhone modelerinde değişebilir. Apple, kullanıcıları dinleyip geri adım atacak mı yoksa kendi bildiğini mi okuyacak? Bunu zamanla göreceğiz. 2019 iPhone’lar hakkında kesinleşen bir şey varsa o da USB-C bağlantısı. Şu anda Lightning portunu kullanan tek Apple cihaz iPhone. Bu yüzden kesin gözüyle bakıyoruz.

 

 

teknoloji

Apple, 2019 Yılına Sert Bir Giriş Yaptı!

Mobil

Önümüzdeki Yıllarda iPhone'lar Tamamen Su Geçirmez Olabilir

Mobil

Apple Yeni iPhone'ları Yetiştiremiyor! Hindistan'daki Fabrika Genişletilecek

Sizin 2019'da çıkmasını beklediğiniz akıllı telefon modeli hangisi? Yorum bölümünden bizlerle paylaşın.

Mobil

5G Teknolojisi Neler Getirecek? 5G Uyumlu (Destekleyen) Akıllı Telefonlar Hangileri?

Mobil

Qualcomm Snapdragon 855 Özellikleri (5G'li Akıllı Telefonlar Geliyor)

teknoloji

Samsung Exynos 9820 Tanıtıldı! İşte Yeni İşlemcinin Özellikleri

Benzer İçerikler

YORUMLAR