Chromebook'a Steam Nasıl Yüklenir?

Chromebook'ta popüler online oyun platformu Steam ile oyun oynayabilirsiniz. Nasıl mı? İşte, kurulum detayları ve sistem gereksinimleri!

İmge Kaplan -

En sevilen oyun platformlarından Steam, Chromebook’ta kullanılabiliyor. Bazı kullanıcılar sahip olduğu cihazın Steam’i destekleyip desteklemediğinden emin olamazken bazıları ise bu uygulamayı bilgisayarına nasıl kuracağını bilmiyor.

Bu yazımızda Steam ile Chromebook’ta oyun deneyimi yaşayabilmek için sahip olmanız gereken temel kriterlere ve kurulum aşamasına ilişkin bilgilere yer veriyoruz. İşte, izlemeniz gereken adımlar!

teknoloji

En İyi Chromebook Modelleri ve Fiyatları

Chromebook’ta Steam Nasıl Kurulur?

Windows, Linux, Chrome OS ve Mac gibi çeşitli işletim sistemlerinde bu uygulamanın kurulumu sağlanabiliyor. İzleyeceğiniz adımlar cihazınızdaki mevcut işletim sistemine göre değişiklik gösteriyor.

Chrome OS için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde:

Bilgisayarınız yeniden başlatıldıysa devam ediyoruz:

Chromebook’ta Steam Kurmak İçin Minimum Sistem Gereksinimleri

Chromebook modellerinin hepsi Steam desteği sağlamıyor. Bazı modellerde bulunan özel kodlar bu platformu cihazınızda kullanılabilir hale getiriyor. Sistem gereksinimlerine baktığımızda ise Intel Core i3, i5 veya i7 işlemci gerektirdiğini görüyoruz.

AMD tarafında ise minimum Ryzen 3 olmalı. Ek olarak 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya ihtiyaç duyuluyor. 

2022 yılında bu gereksinimleri karşılayan bazı Chromebooklar şu şekilde sıralanmıştı:

Bu listeyi günümüzdeki minimum gereksinimleri karşılayan yeni bilgisayar modelleri ile genişletmek mümkün. Eğer bilgisayarınız bu kriterlere uyuyorsa Steam kurulum işlemini gerçekleştirdikten sonra siz de Chromebook'ta Steam ile online oyun oynamanın keyfini sürebilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR