Darboğaz Testi Nasıl Yapılır?

Doğru donanım testi denince akla gelen darboğaz testi nedir, PC darboğaz testi nasıl yapılır? Sizler için detaylı bir rehber hazırladık. Gelin beraber bakalım.

Abdullah Yılmaz -

Performans isteyen; özellikle oyun, programlama ve video düzenleme gibi işlemlerin daha hızlı gerçekleşebilmesi için gerekli olan darboğaz testi kullanıcı için en önemli noktalardan biridir. Bilgisayarınızdaki donanımların birbirleriyle teknolojik farklar çıkarmasına darboğaz denir.

Örneğin, ekran kartı ve işlemciniz arasında teknolojik farklar varsa bu performans kaybına darboğaz denir. Bu nedenle PC darboğaz testi yapmak çok önemlidir. Bu içeriğimizde ekran kartı darboğaz testi, işlemci darboğaz testinin nasıl yapıldığını göreceğiz.

Darboğaz Testi Nasıl Yapılır?

Donanım

Overclock (OC) Nedir, Nasıl Yapılır? Zarar Verir Mi?

Program ile Darboğaz Testi Nasıl Yapılır?

Eğer bir uygulama kullanarak donanımlar arası darboğaz testi yapmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Eğer ekran kartı kullanımı yüksek ancak işlemci kullanımı düşükse işlemcinin ekran kartınızdan daha yavaş olacaktır. Ekran kartınızın kullanımı işlemcinin kullanıma göre daha düşük ise ekran kartınız yavaş işlemciniz yüksek olacaktır.

teknoloji

Bilgisayarınızı Değiştirme Zamanı Gelmiş Olabilir: Tabii Eğer Bu Sorunları Yaşıyorsanız

Görev Yöneticisi ile Darboğaz Nasıl Bakılır?

Hatırlatmakta fayda var bilgisayarınızda ağır yüklü bir program açın ki örneğin bir FPS oyunu sonuçlar doğru bir şekilde anlaşılabilsin.

nasıl yapılır

İşlemci Sıcaklığı Ölçme Nasıl Yapılır?

Bu içeriğimizde donanımlar arasındaki etkileşimleri ölçen darboğaz testi nasıl yapılır, darboğaz testi nedir gibi soruları cevapladık. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR