Bilim Kurgu Hayranlarına Özel: En İyi Bilim Kurgu Filmleri

En iyi bilim kurgu filmleri hangileri sorusunun yanıtını merak eden kişiler için birbirinden başarılı yapımların yer aldığı bir liste hazırladık.

Abdullah Yılmaz -

Bilim kurgu, sinema dünyasının en popüler türlerinden biridir. Dolayısıyla günümüzde bu türde çok sayıda yapım bulunuyor. Peki, en iyi bilim kurgu filmleri hangileri? Bu sorunun yanıtını merak eden kişiler için bir liste hazırladık.

Hazırladığımız listede Star Wars serisi, Star Trek, Matrix ve Alien serileri dahil olmak üzere herkes tarafından bilinen yapımlar yerine son yıllarda vizyona giren filmlere yer verdik. Bilim kurgu filmi izlemek istiyorsanız listeye göz atabilir ve yeni yapımlar keşfedebilirsiniz.

En İyi Bilim Kurgu Filmleri Listesi

sinema

Yılbaşı Gecesi İzlenebilecek Teknoloji ve Bilim Kurgu Filmleri

Bilim kurgu filmi önerileri listesinde yer alan yapımların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Rebel Moon

2023 yılında yayımlanan Rebel Moon filminde kötü niyetli kişiler tarafından tehdit edilen koloni, hayatta kalabilmek için gizemli bir yabancıdan yardım ister. Yönetmenliğini Zack Snyder'ın üstlendiği filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

sinema

Zamanın Ötesine Geçtiğinizi Hissettirecek En İyi Bilim Kurgu Dizileri

Moonfall

Yönetmenliğini Roland Emmerich'in üstlendiği Moonfall'da Ay yörüngeden çıkıp Dünya'ya doğru yaklaşmaya başlar. 2 saat 10 dakika uzunluğundaki filmi Amazon Prime Video üzerinden izleyebilirsiniz.

sinema

Dünya'nın Ötesine Çıkın: En İyi Uzay Temalı Filmler - 2024

Last Sentinel

Yakın gelecekte geçen Last Sentinel, terk edilmiş bir askeri üste mahsur kalmış dört askerin hikâyesini konu alıyor. Dram, korku ve bilim kurgu türlerindeki film 1 saat 57 dakika uzunluğunda. Filmin yönetmenliğini Tanel Toom, senaristliğini ise Malachi Smyth üstlendi.

sinema

Netflix’te İzleyebileceğiniz En Başarılı Bilim Kurgu Filmleri

65

Yönetmenliğini ve senaristliğini Scott Beck ve Bryan Woods'un üstlendiği 65, gizemli gezende yalnız olmadığını fark eden bir astronotun hikâyesini konu alıyor. 2023 yılında çıkan bilim kurgu filmi 1 saat 33 dakika uzunluğunda.

sinema

Uzay Meraklılarına Özel: En İyi Uzay Temalı Dizi Tavsiyeleri

M3GAN

Bir oyuncak şirketinde çalışan robot mühendisi, oldukça gerçekçi bir oyuncak yapar. 2022 yılında vizyona giren film 1 saat 42 dakika uzunluğunda. Filmin yönetmenliğini Gerard Johnstone üstlendi.

sinema

En İyi Amazon Prime Dizileri ve Filmleri - 2024

JUNG_E

Yapay zekâ laboratuvarında göervli araştırmacı, annesinin beynini klonlayarak iç savaşı bitirmeye çalışır. 2023 yılında Netflix üzerinden yayımlanan film 1 saat 39 dakika uzunluğunda. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Sang-ho Yeon üstlendi.

sinema

Netflix Film Önerileri - Nisan 2024

The Adam Project

Zamanda yolculuk yaparken yanlışlıkla 2022 yılına giden Adam Reed isimli savaş pilotu, geleceği kurtarmak için 12 yaşındaki hâliyle iş birliği yapar. Yönetmenliğini Shawn Levy'nin üstlendiği film 1 saat 46 dakika uzunluğunda.

Ad Astra

Bir astronot, yıllar önce kaybolan babasını bulmak için Mars'a gönderilir. 2 saat 3 dakika uzunluğundaki film 2019 yılında çıktı. En iyi bilim kurgu filmleri arasında yer alan Ad Astra'yı Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

Everything Everywhere All at Once

Everything Everywhere All at Once (Her Şey Her Yerde Aynı Anda), alternatif evrenleri keşfeden Evelyn'in maceralarını konu alıyor. 2022 yılında çıkan film 2 saat 19 dakika uzunluğunda. Yönetmenliğini ve senaristliğini Daniel Kwan ve Daniel Scheinert'in üstlendiği filmi Netflix'ten izleyebilirsiniz.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Clementine, eski sevgilisi Joel ile ilgili hatıralarını hafızasından sildirir. Bunu öğrenen Joel, aynı işlemi yaptırmaya karar verir. 1 saat 48 dakika uzunluğundaki Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan) film 2004 yılında vizyona girdi.

Ready Player One

2018 yılında vizyona giren Ready Player One (Başlat), OASIS isimli sanal gerçeklik evreninde düzenlenen önemli bir yarışmaya katılan Wade Watts'ın maceralarını konu alıyor. 2 saat 20 dakika uzunluğundaki filmin yönetmenliğini Steven Spielberg yaptı.

sinema

Sizlere Gerçekliği Sorgulatacak En İyi Sanal Gerçeklik Filmleri

Space Sweepers

2092 yılında bir grup arkadaş, robotu takas etmeye çalışırken korkunç sırları gün yüzüne çıkarır. Yönetmenliğini Sung-hee Jo'nun üstlendiği film 2 saat 17 dakika uzunluğunda. 2021 yapımı filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

Interstellar (Yıldızlararası)

En iyi bilim kurgu filmleri arasında bulunan Yıldızlararası, birçok izleyeci tarafından beğenilmiş ve ödül almış bir filmdir. Çiftçi ve aynı zamanda NASA'da çalışan bir görevli olan Cooper, dünyanın yok olduğunu görmekte ve uzaya çıkması gerekmektedir.

Cooper'ın küçük kızı onun gitmesini istememektedir. Cooper ve ekibi uzaya çıktığında zaman kavramı değişmiş ve birçok kişi yaşlanmıştır. 

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

IMDb Puanı: 8.6

Inception (Başlangıç)

Her insan rüyalarını kontrol etmek ister. Başlangıç filmi ise tam bunun üzerine kurulmuş ve rüya içinde rüya görmeyi sağlayarak rüyaları kontrol etmeye ve bazı şeyleri değiştirmeyi amaçlamaktadır. Birçok ünlü oyuncunun oynadığı film, izleyiciler tarafından tam not almıştır. 

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page

IMDb Puanı: 8.8

I Am Legend (Ben Efsaneyim)

Dünyayı bir virüs sarmış ve sadece New York'ta hayatta kalabilmeyi başarabilen bir bilim insanı yaşamaktadır. Kendi vücudunu virüse karşı bağışıklık kazandırabilen bilim insanı, kendisinden başka hayatta kalabilen var mı diye araştırma yapmaktadır.

Tür: Aksiyon, drama ve bilim kurgu

Oyuncular: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan

IMDb Puanı: 7.2

The Martian (Marslı)

En iyi bilim kurgu filmleri arasında The Martian da bulunuyor. 2015 Yapımı olan Marslı, bir astronotun Mars gezegeninde mahsur kalmasını ve başına gelen olayları anlatmaktadır. Film aynı zamanda eleştirmenlerden ortalamanın üzerinde bir not almıştır.

Tür: Macera, drama ve bilim kurgu

Oyuncular: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig

IMDb Puanı: 8.0

I Am Mother (Ben Anneyim)

Dünya nüfusu yok olmuş ve insanlığın tekrar var olabilmesi için bir robot tasarlanmıştır. Anne robot ile kızı arasında bağ kurulsada dışarıdan gelen bir yabancı kızın kafasında şüpheler uyandırmaktadır.

Tür: Drama, gizem ve bilim kurgu

Oyuncular: Luke Hawker, Rose Byrne, Maddie Lenton

IMDb Puanı: 6.7

Stowaway (Kaçak Yolcu)

Birçok uzay filminde olduğu üzere bir uzay ekibi Mars gezegenine gitmek üzere yola çıkar. Ekip, dünyadan yeterince uzaklaştığında uzay gemisinde bir problem çıkar ve problemi çözmeye çalışan astronotlar bir kaçak yolcu bulur. 

Tür: Aksiyon, bilim kurgu ve gerilim

Oyuncular: Anna Kendrick, Daniel Dae Kim, Shamier Anderson

IMDb Puanı: 5.6

Don't Look Up (Yukarı Bakma)

Bilim insanlarının teorilerini ciddiye alınmadığı ve dünya üzerinde oluşabilecek olaylara dikkat çeken film, dünyaya bir gök taşının yaklaştığını ve dünyayı yok edeceğini anlatmakta. Don't Look Up, Amerikan başkanı ve medyanın bu olayı ciddiye almadığını insanları yanlış yönlendirdiğini ve olayların önlem alınmaz ise çok daha kötü sonuçlar gösterebileceğini anlatmaktadır.

Tür: Komedi, drama ve bilim kurgu

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep

IMDb Puanı: 7.2

In Time (Zamana Karşı)

İnsanlar dünyanın en önemli nesnesi olan paradan vazgeçmiş ve paranın yerini zaman almıştır. Herkes 25 yaşına kadar yaşayabilmekte ve 25 yaşından sonra asla yaşlanmamaktadır. Ancak kollarında ne zaman öleceklerini gösteren bir zaman göstergesi bulunur.

İnsanlar daha fazla ömür kazanabilmek için ağır işlerde çalışmakta ya da kumar oynayarak birbirlerinin hayatlarını almaktadırlar.

Tür: Gizem, aksiyon ve bilim kurgu

Oyuncular: Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murph

IMDb Puanı: 6.7

Oxygene (Oksijen)

En iyi bilim kurgu filmleri listesinde Oxygene de yer alıyor. Filmde bir kabinin içinde uyanan kadın kim olduğunu hatırlamaya çalışır, aynı zamanda polise ulaşmaya çalışan kadın kabinin içinde zor anlar yaşamaktadır.

Tür: Drama, bilim kurgu ve fantastik

Oyuncular: Mélanie Laurent, Mathieu Amalric, Malik Zidi

IMDb Puanı: 6.5

The Midnight Sky (Gece Yarısı Gökyüzü)

Gökyüzünü inceleyen bir bilim insanı çalıştığı araştırma merkezinden ayrılmak zorunda kalacaktır. Arkadaşları araştırma merkezinden ayrılırken kendisi araştırmalara devam etmek için orada kalır. Gizemli bir çocuk ile karşılaşan bilim insanı başına gelecek olaylardan habersizdir. 

Tür: Macera, drama ve bilim kurgu

Oyuncular: George Clooney, Felicity Jones, David Oyelowo

IMDb Puanı: 5.6

sinema

Ağzınızı Açık Bırakacak En İyi Gerilim Filmleri

Bu içeriğimizde en iyi bilim kurgu filmleri listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı bilim kurgu filmi hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR