Son Zamanların Trendi: En İyi Katlanabilir Telefonlar - 2024

Son yıllarda teknolojinin gelişmesi sayesinde katlanabilir telefon modelleri sıkça kullanılmaya başladı. Peki, en iyi katlanabilir telefonlar hangileri?

Samet Dönmez -

İlk ortaya çıkmaya başladığı günlerden beri teknoloji camiasının yakından izlediği katlanabilir telefonlar, kullanıcılarına ayrı bir şıklık sağladığı gibi aynı zamanda kullanım kolaylığına da imkân veriyor.

Günümüzde Samsung, Huawei, vivo, Oppo ve daha birçok markanın katlanabilir telefon modeli bulunuyor. Peki, en başarılı modeller hangileri? Bu rehberde katlanabilir telefon önerileri listesi hazırladık.

Katlanabilir Telefon Nedir?

Katlanabilir telefon teknolojisi, ekran teknolojisinin gelişimiyle bağlantılı olarak ilk defa 2013 yılında ortaya çıktı. Samsung tarafından satın alınan esnek OLED ekran teknolojisi patenti, şu an piyasada bulunan çoğu katlanabilir telefon için bir başlangıç noktası oldu.

2011 yılında Kyocera adlı bir firmanın çıkardığı dokunmatik ekrana sahip katlanabilir telefon, bu alandaki ilk örneklerden biri oldu. Daha sonrasında uzun süreler boyunca katlanabilir ekran teknolojisini geliştirmeye devam eden Samsung, ilk ticari başarı yakalayabilecek olan Galaxy Fold serisini 2019 yılında resmen piyasaya sürdü.

Kısa sürede diğer telefon markaları da katlanabilir telefon furyasını takip ederek kendi modellerini çıkardı. Şu an LG, Oppo, Samsung, Motorola ve TCL gibi ünlü telefon markalarının katlanabilir telefonları piyasada yer alıyor. Peki, en iyi katlanabilir telefon modelleri hangileri?

Mobil

Samsung Galaxy Z Flip 6 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

En İyi Katlanabilir Telefonlar Listesi

Katlanabilir telefon önerileri listesi hazırladık. Listede yer alan telefonların özelliklerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Poll Maker

vivo X Fold 3 Pro Özellikleri

vivo X Fold 3 Özellikleri

Huawei Pocket 2 Özellikleri

Nubia Flip 5G Özellikleri

Samsung Galaxy Z Fold 5 Özellikleri

Mobil

Samsung Galaxy Z Fold 6 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

En iyi katlanabilir telefonlar arasında yer alan Samsung Galaxy Z Fold 5, fiyatı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 12 GB RAM'in yer aldığı telefonda Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi bulunuyor. 4400 mAh batarya kapasitesinin yer aldığı cihaz 25W kablolu hızlı şarj teknolojisini destekliyor.

Samsung Galay Z Flip 5 Özellikleri

Mobil

Samsung Galaxy Z Flip 5 Su Geçirir mi? Suya Dayanıklı mı?

Huawei Mate X3 Özellikleri

En iyi katlanabilir telefonlar arasında Huawei Mate X3 de yer alıyor. Gücünü Snapdragon 8+ Gen 1 4G işlemciden alan telefonda 4800 mAh batarya kapasitesi bulunuyor. 66W kablolu hızlı şarj teknolojisini destekleyen cihaz IPX8 sertifikasına sahip.

Mobil

Huawei Mate X3 İncelemesi: İnce ve Hafif Katlanabilir Telefon

Google Pixel Fold Özellikleri

Motorola Razr 40 Ultra Özellikleri

Gücünü Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisinden alan Motorola Razr 40 Ultra, en iyi katlanabilir telefonlar arasında yer alıyor. 8 GB ve 12 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunan cihazda 3800 mAh batarya kapasitesi mevcut.

Oppo Find N3 Özellikleri

Honor Magic V2 Özellikleri

En iyi katlanabilir telefonlar listesinde Honor Magic V2 de bulunuyor. 7,92 inç ekran büyüklüğüne sahip olan telefon, LTPO Amoled ekran üzerinde 2156 x 2344 piksel çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı sunuyor.

Oppo Find N3 Flip Özellikleri

Xiaomi Mix Fold 3 Özellikleri

En iyi katlanabilir telefonlar arasında Xiaomi Mix Fold 3 modeli de bulunuyor. Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinin yer aldığı telefon, 12 GB ve 16 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunuyor. 67W kablolu hızlı şarj teknolojisini destekleyen telefonda 4800 mAh batarya kapasitesi mevcut.

Mobil

Xiaomi Mix Fold 3 Su Geçirir mi? Suya Dayanıklı mı?

Honor V Purse Özellikleri

Tecno Phantom V Fold Özellikleri

Tecno Phantom V Flip Özellikleri

En iyi katlanabilir telefonlar listesinde Tecno Phantom V Flip de bulunuyor. 6,9 inç ekran büyüklüğüne sahip katlanabilir telefon, 1080 x 2640 piksel çözünürlük, yaklaşık 413 PPI piksel yoğunluğu ve 120Hz yenileme hızı sunuyor.

vivo X Fold 2 Özellikleri

OnePlus Open Özellikleri

Honor Magic Vs2 Özellikleri

Bu yazıda en iyi katlanabilir telefonlar listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı katlanabilir telefon hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Mobil

Kamerası En İyi Telefonlar - 2024

Benzer İçerikler

YORUMLAR