Eski Bilgisayarlarda Windows 11 Nasıl Yüklenir?

Eski bilgisayarınızda güncel bir Windows sürümü kullanmak istiyorsanız bu rehbere göz atın! İşte eski bilgisayarlara Windows 11 yüklemenin yolu!

İmge Kaplan -

Bilgisayar, tablet ve telefon gibi cihazlarda çağı yakalayabilmek için güncel işletim sistemi sürümünü kullanmak büyük bir önem taşıyor. Yıllar geçtikçe eskiyen cihazlar bazı sistem güncellemelerini alamaz hale geliyor.

Kullanıcılar her ne kadar bu durumu çözümsüz gibi görse de Windows 11 kullanmak isteyenlerin deneyebileceği bir çözüm var. Eski bilgisayarınıza Windows 11 yüklemek için izleyebileceğiniz adımları tek tek anlatıyoruz.

nasıl yapılır

Bilgisayarım Windows 11 Destekliyor mu? (Test Aracı)

Eski Bilgisayara Windows 11 Kurmak İçin Gerekenler

Bilgisayarınıza Windows 11 yüklemek istiyorsanız ilk yapmanız gereken şey mevcut sürümün minimum sistem gereksinimlerine göz atmak. Bunun için Windows Update’e göz atabilirsiniz.

Genel olarak 64 bit çift çekirdekli 1 GHz’lik bir işlemci, 4 GB’lık bir RAM, 64 GB’lık depolama alanı ve DirectX 12 uyumlu bir ekran kartı ve TPM 2.0 uyumluluğuna ihtiyacınız olduğunu belirtmiş olalım. 

Bu gereksinimleri karşılayan bir bilgisayarda kolayca Windows 11’e geçebilirsiniz. Sistem gereksinimleri cihazınız tarafından karşılanmıyorsa da üzülmeyin. 

Deneyebileceğiniz alternatif bir yöntem daha var. Ancak bu yöntemin güvenilirliği ile ilgili bir garanti vermek mümkün değil. Bilgisayarınızın zarar görme ihtimalini göz önünde bulundurarak işe koyulmanız gerekiyor.

Eski Bilgisayara Windows 11 Nasıl Yüklenir?

nasıl yapılır

Ücretsiz Windows 11 Yüklemesi Nasıl Yapılır?

Son olarak, bu işlemin %100 güvenilir olmadığını ve bilgisayarınızda çeşitli zararlara neden olabileceğini de hatırlatmış olalım.

Benzer İçerikler

YORUMLAR