Gmail Üzerinde E-Posta Şifreleme Nasıl Yapılır?

Gmail'de iletilerinizin güvenliğini arttırmak ve size gelen iletileri nasıl şifreleyeceğinizi öğrenmek için izlemeniz gereken adımları ele aldık. İşte detaylar!

İmge Kaplan -

Gmail’inize gün içinde gelen maillerin farklı şifreleme yöntemleri ile korunduklarını biliyor muydunuz? Hangi gönderinin ne kadar güvenli bir şifrelemeye sahip olduğunu anlamanızı sağlayacak bazı simgeler bulunuyor.

Aynı şekilde siz de başkalarına mail gönderirken seçtiğiniz şifreleme sistemine göre mailinizde bu simgeler otomatik olarak yerini alıyor.

Peki, Gmail üzerinden e-posta şifrelemesi nasıl yapılır? Şifreleme simgelerinden hangisi ne anlama geliyor?

İnternet

Kişisel Verileri Koruyan Uçtan Uca Şifreleme Tam Olarak Nedir?

Gmail Üzerinden E-Posta Şifreleme Nedir?

Gmail kullanıcıları gelen kutusuna baktığında birçok iletinin yanında gri bir kilit simgesinin yer aldığını görür. Bu şifreleme TLS yani ‘standart şifreleme’yi sembolize eder.

Taşıma Katmanı Güvenliği olarak adlandırılan bu yöntem size kayda değer bir garanti vermez. Ortalama bir şifreleme sistemi olduğunu düşünebilirsiniz. 

Daha önemli iletilerde ise daha etkili bir güvenlik önleminin alınması gerekir. Yani, iletinizi TLS’den üstün bir methodla şifrelemeye ihtiyaç duyarsınız. Bu noktada hassas bilgilerin gönderimi için tercih edilen S/MIME yani ‘gelişmiş şifreleme’ kullanılır.

S/MIME yeşil bir kilit simgesi şeklinde iletilerinizin yanına eklenir. Uçtan uca şifreleme yönteminde olduğu gibi oluşturduğunuz iletiye tanımlanan özel anahtarın bulunduğu kişiler bu maili görüntüleyebilir.

Bunların yanında ‘güvenli olmayan e-posta’ olarak tanımlayabileceğimiz, yanında kırmızı ve üstü çizili bir kilit bulunan maillerle de karşılaşabilirsiniz. Herhangi bir şekilde şifrelendirme işlemi yapılmadığında iletileriniz bu şekilde görülebilir. 

Gmail Üzerinden E-Posta Şifreleme Nasıl Yapılır?

nasıl yapılır

Gmail'de Toplu Mail Silme Nasıl Yapılır?

İletilerdeki E-Posta Şifreleme Nasıl Kontrol Edilir?

S/MIME ayarları etkin ise gönderdiğiniz ve size gelen maillerin nasıl şifrelendiğini şu şekilde kontrol edebilirsiniz:

Benzer İçerikler

YORUMLAR