Google Play Store Ülke Değiştirme Nasıl Yapılır?

Play Store ülke değiştirme rootsuz, VPN'siz nasıl yapılır? Google Play Store ülke değiştiremiyorum, sebebi nedir? Bu gibi soruları detaylı olarak cevapladık.

Erkan Calp -

Google Play Store ülke değiştirme nasıl yapılır? Play Store üzerinde yer alıp sadece belirli bölgelerde kullanılabilen uygulamaları kullanamamaktan şikâyetçi olanlar hangi adımları takip etmeli? Bu sorular özellikle rotsuz yöntem aramakta olan Android kullanıcılarının en çok sorduğu soruların başında geliyor.

Google Play Store'da bir uygulama indirmeye çalıştığınızda eğer "Bu öge ülkenizde kullanılamıyor" şeklinde bir hata alıyorsanız bunun sebebi coğrafi kısıtlamalardan başka bir şey değil. Peki, bunu aşmanın hiç mi bir yolu yok?

Önceden Play Store ayarlarından istendiği zaman ülke değiştirmek mümkündü. Kullanıcılar root ya da VPN yardımı olmadan ülkesini değiştirebiliyordu. Bu zaman içinde değişti. Google artık kullanıcılara ancak yeni bir ülkeye taşındığında ya da yurt dışı seyahatine çıktığında ülke güncelleme imkânı tanıyor.

Peki, Google Play Store bölge değiştirme için başvurulabilecek hiçbir yol yok mu? Tabii ki var. Bu makalede Android'in resmi uygulama mağazasında ülke değiştirme işleminin nasıl yapılacağını ayrıntılı olarak sizlerle paylaşacağız.

Google Play Store Ülke Değiştirme Nasıl Yapılır?

Play Store Ayarlarından Ülke Değiştirme

VPN Kullanarak Play Store Ülke Değiştirme

APK Dosyası İndirme

Play Store'da indiremediğiniz, bölgenizde kullanılamayan uygulamaları indirmenin başka bir yolu da Play Store sınırlarını terk edip APK dosyasını indirme yoluna başvurmaktan geçiyor.

Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, APK dosyası indireceğiniz sitenin güvenilir olduğundan emin olmak. Bu nedenle ilk tercihinizi Tamindir gibi güvenilir bir kaynaktan .apk dosyası indirmekten yana kullanabilirsiniz.

Google Play Ülke Değiştiremiyorum, Çözüm Yolları Neler?

Google Play bölge değiştirme yöntemlerini uygulayadığınız hâlde olumsuz sonuç elde ediyorsanız izleyebileceğiniz çeşitli yollar mevcut. Bu yolların nasıl uygulanacağına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Google Play'in Önbelleğini Temizleyin

Google Play'in Güncel Olduğundan Emin Olun

Mevcut Ödeme Yöntemini Kaldırmayı Deneyin

Akıllı Telefonu Kapatıp Açın

Yukarıda yer alan üç yöntem de işe yaramadıysa akıllı telefonu kapatıp açmayı deneyebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra Google Play Store uygulamasına girin ve problemin düzelip düzelmediğini kontrol edin.

nasıl yapılır

Google Play Geri Ödeme Alma Nasıl Yapılır?

Bu yazıda Google Play mağazasında farklı ülke seçme işleminin nasıl yapıldığını açıkladık. Rehberimizde yer alan yöntemlerden birini uygulayarak farklı bir ülke seçebilirsiniz.

nasıl yapılır

Google Play Uygulamaları Bilgisayara Nasıl İndirilir?

Benzer İçerikler

YORUMLAR