Google Play Store'da Uygulama İnmiyor, Çözümü Nedir?

Google Play Store uygulama inmiyor, çözüm yöntemleri neler? Bu yazıda meydana gelen sorunun düzelmesine yardım edebilecek çözüm yöntemlerini sıraladık.

Anıl Özünaldım -

Google Play Store, uygulama inmiyor sorunu nedeniyle kullanım deneyimini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Pek çok Android kullanıcısının karşılaştığı problemin düzelmesini sağlayabilecek çeşitli yöntemler mevcut.

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlarda ve tabletlerde önceden yüklenmiş olarak gelen Google Play Store'da bazen oyun ve uygulama inmeme sorununun birden fazla nedeni olabilir. Eğer siz de böyle bir problemle karşılaştıysanız aşağıda bulunan yöntemleri deneyebilirsiniz.

Google Play Store'da Uygulama İnmiyor, Çözüm Yolları Neler?

İnternet Bağlantısını Kontrol Edin

Uygulama ve oyun indirirken problem yaşıyorsanız ilk olarak internet bağlantısını kontrol edin. Eğer internet bağlantısında sorun varsa modemin güç butonuna basın ve fişini çekin. Yaklaşık 10 saniye bekledikten sonra Modemin fişini tekrar takın ve güç butonuna basın.

Depolama Alanını Kontrol Edin

Depolama tarafında yeterli miktarda boş alan yoksa indirme işlemi başarısız olur. Bu sebepten ötürü akıllı telefonun ya da tabletin depolama alanını kontrol edin. Boş yer kalmamışsa kullanmadığınız uygulamaları, oynamadığınız oyunları ve gereksiz medya dosyalarını silebilirsiniz.

Cihazı Kapatıp Açın

Uygulayabileceğiniz yöntemler arasında cihazı kapatıp açmak da yer alıyor. Mobil cihazın yan tarafında bulunan güç butonuna basılı tutun ve kapatma işlemini gerçekleştirin. Cihaz kapandıktan sonra tekrar açın.

Play Store'un Önbelleğini Temizleyin

Saat ve Tarih Bilgilerini Kontrol Edin

Play Store'a Gerekli İzinleri Verin

Play Store Güncellemelerini Kaldırın

Google Hesabını Kaldırıp Yeniden Ekleyin

Yazılım Güncellemesi Yapın

Cihazı Sıfırlayın

Yukarıda yer alan yöntemlerin hiçbiri işe yaramadıysa cihazınızı sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Verileri kaybetmemek için sıfırlamadan önce telefon yedekleme işlemini yapabilirsiniz.

Mobil

Google Play Tekrar Yükleme Nasıl Yapılır?

Bu yazıda Google Play Store'da uygulama inmiyor, çözüm yolları neler sorusunu cevapladık. Eğer söz konusu sorunu farklı bir yöntem ile çözdüyseniz aşağıda yer alan yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

listeler

En İyi ve Güvenilir APK İndirme Siteleri Listesi

Benzer İçerikler

YORUMLAR