IDM Chrome Eklentisi Nasıl Eklenir?

İndirme işlemlerinde en çok kullanılan Internet Download Manager programının, IDM Chrome eklentisini tarayıcımıza nasıl ekleriz?

Abdullah Yılmaz -

Dünya üzerinde en çok kullanılan indirme programlarından biri olan  Internet Download Manager, tarayıcınıza eklemeden çalışmayacaktır. İnternet sitelerinden bir program, video, fotoğraf, müzik gibi dosyalar indirmek istediğinizde birden fazla yolu olduğunu göreceksiniz. Bunların yanında en popüler indirme programlarından biri olan Internet Download Manager yani kısa adıyla IDM, Chrome eklentisi tarayıcınıza nasıl eklenir? Adım adım anlatıyor olacağız. 

IDM Eklentisi Chrome'a Nasıl Eklenir?

Internet Download Manager bazen ne yapsanızda tarayıcınız üzerinde gözükmeyebilir. Normal şartlarda programın doğru bir şekilde sorunsuz çalışması gerekir. Ancak indirme yapmak istediğinizde IDM eklentisi çıkmıyor olduğunu görüyor ve bu hata ile karşılaşıyorsanız. Buradaki ilk yapmanız gereken tarayıcınıza IDM eklentisini eklemek olacaktır. Gelin sırasıyla ne yapmanız gerekiyor bakalım.

Senkronizasyon'u aç diyerek IDM eklentisini tarayıcınızla senkronize edebilirsiniz.

IDM Programını Güncelleme

IDM eklentisi tarayıcınızda çıkmıyor ise güncellemeleri kontrol etmekte fayda var. Güncellemeleri aşağıdaki adımlarla yapabilirsiniz.

IDM Chrome Eklentisini Manuel Olarak Ekleme

Eğer yukarıda anlattığımız yol üzerinden işleminizi gerçekleştiremediyseniz. IDM eklentisini Chrome tarayıcınıza manuel olarak ekleyebilirsiniz. Manuel bir şekilde bu işlemi nasıl yapacağınızı aşağıda adım adım anlattık.

Opera Tarayıcısına IDM Eklentisi Kurma

Dünyanın en popüler tarayıcısı Google Chrome yerine Opera tarayıcısı kullanıyorsanız ve IDM eklentisini eklemek istiyorsanız aşağıdaki işlemleri yapmanız yeterli olacaktır.

Opera Tarayıcısına Manuel Olarak IDM Eklentisi Kurma

Bu içeriğimizde; "IDM Chrome eklentisi nasıl eklenir, IDM güncelleme nasıl yapılır, Opera IDM eklentisi nasıl eklenir?" anlatmış olduk. Görüşlerinizi yorumlarda bizler ile belirtmeyi unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR