Instagram’da Etkileşime Yöneltecek Soru Tipleri

Başlamaya hazır mısınız? Bu örneklerin her biri sadece bir başlangıçtır. Yaratıcı olun ve bunları Instagram’da yayımlamak için onlarca, yüzlerce soruya dönüştürün!

Anıl Özünaldım -

Etkileşimi artırmanın en basit yolunun ne olduğunu biliyor musunuz? Soru sormak! Instagram takipçilerinize sorular sorduğunuzda takipçileriniz paylaşımlarınıza daha fazla katılımda bulunur ve artan katılım, gönderilerinizin çok daha kişi tarafından görülmesini sağlar.

Başlamaya hazır mısınız? Bu örneklerin her biri sadece bir başlangıçtır. Yaratıcı olun ve bunları Instagram’da yayımlamak için onlarca, yüzlerce soruya dönüştürün!

1. Ne Üzerinde Çalışıyorsunuz?

Bu gerçek hayatta standart sorulardan biridir ama nadiren çevrimiçi ortamlarda kullanmayı düşünüyoruz. Sosyal medyanın var olmasının temel nedenlerinden biri, insanların genel olarak hayatlarını paylaşmalarını sevmeleridir. Açılmalarına fırsat veren sorular sorduğunuz zaman sohbeti başlatırsınız.

Bu tür sorular birçok yönden sorulabilir. Örneğin:

Bu soruların hepsinin “şimdi” ya da “sonraki” gibi zamana bağlı bir kelime içerdiğini fark etmişsinizdir. Sorular kapsamlı, cevaplamaları kolay ve kişiden kişiye değişebilir sorulardır.

2. Ürünümüzü Nasıl Kullanıyorsunuz?

Instagram’da yayımlanacak başka bir soru, kitlenizin ürününüzü nasıl kullandığı ile ilgilidir. Bu sizin için bir galibiyet olmalı çünkü sadece mevcut müşterileriniz ile ilgilenmiyorsunuz, aynı zamanda faydalı bilgiler elde ediyorsunuz. Öğrendiklerinizi daha iyi ürün ve hizmetler sunmak için kullanabilirsiniz.

“Ürünümüzü nasıl kullanıyorsunuz?” şeklinde bir soru sormak, sıradan ve sıkıcıdır. Bir muhabir gibi düşünmelisiniz: Kim, ne, ne zaman, neden ve nerede gibi sorularla pekiştirmelisiniz. İşte size birkaç örnek:

Bu şekilde düşünmeye başlarsanız daha pek çok soru aklınıza gelecektir. Bunu çok sık sık yapmamanızda fayda var ama zaman zaman kullanabilirsiniz.

3. En Sevdiğiniz Hangisidir?

En sevdiğiniz yemek, müzik grubu ya da kahve gibi birinin sizin için önemli olan bir şeyi hatırlamaya çaba gösterdiğini düşünün. Size nasıl hissettirdi?

Bu soru biçiminin kullanmanın neredeyse sınırsız yolu vardır:

4. Hangisini Beğendiniz?

Bazı şirketler, hangi ürünlere yatırım yapacaklarına karar vermek için bunu ürün geliştirme aşamasında kullanırlar ama bununla çok farklı yönlere gidebilirsiniz.

5. Biliyor muydunuz?

Sosyal medyada birçok iş için kullanılır: ilham vermek, etkileşim kazanmak, ürün satmak… Ayrıca bilgi vermek için de kullanılır. Instagram’a gönderilecek soruları düşünürken bunu unutmayın.

Ne tür bir iş yaptığınız önemli değildir, değerli bilgileri paylaşma fırsatınız her zaman vardır. İşte bazı fikirler:

Benzer İçerikler

YORUMLAR