Instagram Görüntülü Konuşma - Arama (Video Chat) Nasıl Yapılır?

Instagram'da görüntülü konuşma (video chat) nasıl yapılır? Adım adım Instagram'da görüntülü arama, sohbet özelliğinin kullanımı:

Erkan Calp -

Instagram görüntülü arama (video chat) özelliği hem Android hem de iPhone’da kullanılabiliyor. Aynı anda 4 kişiye kadar Instagram’da görüntülü konuşma yapabiliyorsunuz. Bu blog yazımızda Instagram’da görüntülü konuşma nasıl yapılır? adım adım anlatıyoruz.

1 milyar aylık aktif kullanıcısı olan Instagram da Facebook Messenger, FaceTime, Snapchat, WhatsApp gibi görüntülü aramaya izin veriyor. Instagram’ın son sürümünü kullanan Android ve iOS kullanıcıları aynı anda 4 kişiye kadar görüntülü konuşma gerçekleştirebiliyor. Instagram Direct üzerinden tek dokunuşla görüntülü sohbet başlatmak mümkün. Şimdi dilerseniz Instagram’da görüntülü sohbet özelliğinin nasıl kullanıldığına bir bakalım:

Instagram Görüntülü Konuşma Nasıl Yapılır?

Not: Görüntülü arama ekranında kamera simgesine dokunursanız karşı tarafa sadece sesiniz iletiliyor. Mikrofon simgesine dokunursanız da karşı tarafa sadece sizi görebiliyor, duyamıyor.

Not2: Görüntülü konuşma esnasında arka ve ön kameraya geçiş yapmak için arama ekranında sağ üstteki okları kullanıyorsunuz.

Not3: Arama ekranında sol üstteki simgeye dokunarak konuşma ekranını küçültebiliyorsunuz. Bir nevi PiP yani resim içinde resim özelliği aktif oluyor.

Kişilerinizden gelen görüntülü aramaları reddetmek için de tek yapmanız gereken; bildirim ekranı üzerinden “Geri Çevir”e dokunmak. Unutmadan, her görüntülü sohbet için sessize alma seçeneği var. Dilerseniz sessize almayı aktif ederek o kişiden gelen görüntülü konuşmayı otomatik olarak reddedebilirsiniz.

Instagram Görüntülü Arama Tanıtım Videosu:

Sosyal Medya

Instagram Canlı Yayın (Canlı Video) Özelliği Nasıl Kullanılır?

nasıl yapılır

Instagram Fotoğrafları PC'ye Toplu İndirme (Programsız)

Sosyal Medya

Instagram GIF Yapma Yöntemleri

Benzer İçerikler

YORUMLAR