iPhone'da Acil Durum Kişileri Nasıl Eklenir? Nasıl Aranır?

Acil durumlarda kilit ekranından arama yapmanızı sağlayan iPhone özelliği 'acil durum kişileri' nedir? Nasıl ayarlanır? Arama nasıl yapılır? İşte detaylar!

İmge Kaplan -

iPhone’da acil durum kişileri oluşturarak ekranınız kilitliyken bile arama yapabilirsiniz. Herhangi bir sağlık sorunu veya güvenlik tehdidi ile karşılaştığınızda telefonun kilidini açıp rehberden aramak istediğiniz kişi size zaman kaybettirebilir.

Bu gibi durumlarda iPhone’un SOS özelliklerinden yararlanmanız gerekir. Tabi, acil durum kişilerini önceden belirlediyseniz. Bu ayarları yapmadıysanız cihazınızda tanımlı bir acil durum kişisi bulunmaz. Dolayısıyla herhangi bir olumsuz durumda yakınlarınıza ulaşmakta zorlanabilirsiniz.

Bu yazımızda iPhone’da acil durum kişilerini nasıl oluşturacağınızı adım adım anlattık. İşte detaylar!

iPhone Acil Durum Kişileri Nedir?

iOS 16 ile iPhonelar’a gelen en önemli yeniliklerden birisi acil durum SOS özellikleridir. Herhangi bir afet anında, enkaz altındayken, peşinize biri takıldığında, aniden hastalandığınızda, kendinizi tehlikede hissettiğinizde acil durum çağrısı yapabilir, önceden belirlediğiniz kişileri kilit ekranından arayabilirsiniz.

Dilerseniz, bu kişilere acil durumlarda otomatik olarak mesaj gönderilmesini seçebilirsiniz. Bu seçimi yaptığınızda belirlediğiniz kişilere giden mesajda konumunuz da yer alır. Böylece sizin tehlikede olduğunuzu ve nerede bulunduğunuzu yakınlarınızın hızlı bir şekilde öğrenmesi sağlanır.

iPhone Acil Durum Kişileri Nasıl Oluşturulur?

nasıl yapılır

iPhone Tıbbi Kimlik Oluşturma Nasıl Yapılır? Nasıl Çalışır?

Acil Durum Kişileri Nasıl Aranır?

Benzer İçerikler

YORUMLAR