iOS 16 Özellikleri Neler? Hangi Telefonlarda Var?

iOS 16 özellikleri neler? iOS 16 güncellemesi hangi telefonlarda var? Bu ve buna benzer soruların yanıtını merak eden kullanıcılar için rehber hazıraldık.

iOS 16 özellikleri ile dikkat çekiyor. Apple tarafından yayımlanan güncellemeyle beraber mobil cihazlar çeşitli yeniliklere sahip oldu. Bu da deneyimi önemli ölçüde iyileştirdi. Bu yazıda söz konusu güncellemeye dair merak dilen bazı soruları cevaplayacağız. 

iOS 16, 22 farklı iPhone modeli için 12 Eylül itibarıyla indirilebilir durumda. Yeni işletim sistemiyle birlikte kullanıcıları birçok yeni özellik bekliyor. Bunların içinde Android tarafında yıllar önce kullanılmaya başlanan ve iPhone kullanıcıları tarafından uzun süredir beklenen özellikler de bulunuyor.

İçindekiler [Gizle]

iOS 16 Özellikleri Listesi

  • Kilit ekranı güncellemeleri
  • Odak özelliği
  • iCloud aile paylaşımı
  • Mesajlar geliştirmeleri
  • Mail geliştirmeleri
  • Safari geliştirmeleri
  • Geçiş Anahtarı özelliği
  • Akıllı özellikler
  • Klavye geliştirmeleri
  • Harita geliştirmeleri
  • Cüzdan geliştirmeleri
  • Apple Ev uygulaması güncellemesi
  • Sağlık ve fitness uygulaması
  • Aile paylaşımı
  • Yeni nesil CarPlay
  • Gizlilik ve güvenlik protokolleri
  • Kapı algılama
  • Ortak kumanda

Apple iPhone 16 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
MOBİL

Apple iPhone 16 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

iPhone 15 modelleri tanıtıldıktan sonra iPhone 16 serisinin özellikleri merak edilmeye başlandı. Peki, önümüzdeki yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen yeni iPhone modelleri donanım konusunda neler sunacak? 12 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen Wonderlust etkinliği sırasında

Kilit Ekranı ve Always on Display Modu

iOS 16 ile birlikte tanıştığımız Always on Display modu, telefonun kapalı konumdayken dahi ekranının aktif olmasını sağlıyor. Uzun süredir Android telefonlarda karşılaştığımız bu özellik şimdilik sadece iPhone 14 Pro modelleri için sunuldu.

Always on Display modu içerisinde Android telefonlardan farklı olarak yeni eklenen kilit ekranı widget deneyimi, arka plan erişimi ve detaylı bildirimler görülebiliyor.

Kilit ekranı değişimleriyle gelen bir diğer yenilik de widget ekleme imkanı oldu. Android'lerde neredeyse 10 yıldır olan bu özellik sayesinde iPhone kullanıcıları artık kilit ekranlarına istediği 4 adet uygulamaların widget desteğini ekleyebilecek.

Ayrıca geliştirilen bildirim sistemi sayesinde üst üste gelen bildirimler istiflenerek daha temiz bir kilit ekranı görünümü sağlanacak. Artık kilit ekranı üzerinden spor maçları gibi canlı etkinlikleri de takip etmek mümkün hale gelecek.

Kilit Ekranı ve Always on Display

Odak Özelliği

iOS 16 yeni özellikler arasında yer alan odak özelliği, o anda bulunduğunuz duruma göre görmek istediğiniz bildirimleri ayarlamanıza olanak sağlıyor. Belirli saatlere ve tarihlere göre ayarlanabilen odak modları, istemediğiniz kişi veya uygulamalardan gelen bildirimleri engelliyor.

Örneğin işte olduğunuz bir sırada odaklanmanıza yardımcı olmak amacıyla o an sizi ilgilendirmeyen bildirimler kilit ekranınızda görünmüyor.

iCloud Aile Paylaşımı

Uzun süredir iPhone için beklenen iCloud aile paylaşımı özelliği, nihayet iOS 16 ile birlikte geliyor. Artık iOS 16'da yer alan Ortak Anlar sayesinde fotoğraflar içerisinde yer alan kişilerle otomatik paylaşım yapılabiliyor.

Paylaşılan arşivlerde ekleme, düzenleme ve silme işlemleri için kullanıcılara yetkiler verilebiliyor. Ayrıca fotoğraflarda yer alan kişiler akıllı önerme sayesinde otomatik olarak eklenebiliyor.

iOS 16 Yenilikleri: Mesaj Geliştirmeleri

Mesajlar Geliştirmeleri

Mesajlar uygulamasında yapılan geliştirmeler sayesinde artık gönderilen mesajı düzenlemek ve kısa bir süre içerisinde mesajı geri almak mümkün hale geldi. Ayrıca yanıt vermek istemediğiniz mesajları da okunmadı olarak işaretleyebiliyorsunuz.

Düzenlenen mesajlar içerisinde düzenlenmeye dair bilgi ve eski versiyon da yer alacak. Gönderilen mesajlar ise 2 dakika içinde geri alınabilecek. Mesajlar kısmındaki geliştirmelerden biri de SharePlay olarak öne çıkıyor. SharePlay sayesinde ortak çalışma alanlarında dosya paylaşımı ve grup kurmak artık daha kolay hale geldi.

Mail Geliştirmeleri

Mail uygulamasına da mesaj uygulamasına benzer değişiklikler getirildi. Artık iPhone Mail uygulamasında e-postaları geri almak, planlamak ve daha detaylı eklerle zenginleştirmek mümkün hale geldi.

Geçiş Anahtarı

iOS 16 özellikleri arasında yer alan Geçiş Anahtarı sayesinde kimlik hırsızlığı ve veri sızıntılarına karşı yeni bir giriş seçeneği kullanıcılara sunuluyor. Apple dışındaki diğer aygıtlarda da çalışan Geçiş Anahtarı, uçtan uca şifrelenmiş bir oturum açma deneyimi sağlıyor.

iOS 17 Özellikleri Neler? Hangi Telefonlarda Var?
MOBİL

iOS 17 Özellikleri Neler? Hangi Telefonlarda Var?

WWDC 2023 etkinliğinde tanıtılan iOS 17 özellikleri ile dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. iOS işletim sisteminin yeni sürümüyle beraber iPhone modelleri, kullanım deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek yeniliklere kavuştu.

Akıllı Özellikler

Yapay zekanın detaylı olarak kullanıldığı yeni eklenen akıllı özellikler sayesinde kullanılabilirlik artıyor. Video içi canlı metin özelliğinin geliştirilmesiyle izlediğiniz videoyu herhangi bir yerde durdurarak videoda yer alan yazılar üzerinde kopyalama, paylaşma ve çeviri işlemler yapabilmek artık mümkün.

Ayrıca fotoğraflarda istediğiniz süjeyi arka plandan otomatik olarak ayırmak, canlı metin geliştirmeleri ve Siri özelinde kurulum gerektirmeyen kestirmeler akıllı özellikler arasında.

Cüzdan Geliştirmeleri

Apple'ın Cüzdan uygulamasında yer alan anahtarlar artık mesajlar, Mail ve Whatsapp yoluyla paylaşılabiliyor. Anahtarlara erişmek için gelen bağlantıya tıklamak yeterli oluyor.

Apple Ev Uygulaması Güncellemesi

Yeniden tasarlanan Ev uygulamasında akıllı aksesuarlar arasında hızlı geçiş, akıllı aksesuarları kilit ekranına widget olarak ekleyip kontrol etme imkanı, kategorilendirme ve kameralara kolay erişim gibi birçok özellik kullanıcıları bekliyor.

Sağlık ve Fitness Uygulaması Geliştirmeleri

Sağlık uygulamasında artık ilaç takibi çok daha detaylı hale gelmiş durumda. Ayrıca sağlık bilgileri kullanıcının izni doğrultusunda aile bireyleri ve doktorlar ile paylaşılabiliyor. Fitness uygulaması ise artık Apple Watch'a sahip olmasanız bile iPhone üzerinden kullanılabiliyor. iPhone'un sahip olduğu hareket sensörleri, günlük fitness verilerinizi analiz etmenize yardımcı oluyor.

Apple Watch Ultra Özellikleri ve Fiyatı
TEKNOLOJİ

Apple Watch Ultra Özellikleri ve Fiyatı

Giyilebilir teknoloji alanında lider firmalardan biri olan Apple, 7 Eylül'de yapılan etkinlikte Apple Watch Ultra isimli yeni akıllı saat modelini tanıttı.

Aile İçi Paylaşım

Detaylandırılan Aile İçi Paylaşım özelliği sayesinde ebeveynler, çocuklarının telefonlarında neye erişip erişemeyeceğini kontrol edebiliyor. Uygulamalarda yaş kısıtlaması da dahil olmak üzere çocukların erişebileceği filmler ve kitaplar kısıtlanabiliyor. Ayrıca erişime kapalı olan uygulamalar için ekran süresi isteği Aile İçi Paylaşım üzerinden direkt mesaj olarak iletilebiliyor.

iOS 16 Yenilikleri: Yeni Nesil CarPlay

Yeni Nesil CarPlay

Gelişen araç teknolojisine uygun olarak yeniden güncellenenen CarPlay, aracın sahip olduğu ekran özelliklerine bağlı olarak özel bir tasarımla karşınıza çıkıyor. Her aracın CarPlay deneyimi birbirinden farklı olarak görünüyor. Ayrıca yeni nesil CarPlay üzerinde çeşitli özelleştirmeler yapmak artık mümkün.

iOS 16.0.1 Güncellemesinin Özellikleri

  • iMessage ve FaceTime etkinleştirme sorununun düzeltilmesi
  • Fotoğrafların iPhone 14 Pro Max'te yatay formatta büyütülürken net görünmeme sorununun düzeltilmesi
  • Tek oturum açmayı kullanan kurumsal uygulamalarda kimlik doğrulamanın başarısız olma hatasının çözülmesi

iOS 16.0.2 Güncellemesinin Özellikleri

  • iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'te kameranın bazı üçüncü parti uygulamalarla çekim yaparken titreşime ve bulanık görsellere yol açabilme sorununun düzeltilmesi
  • Ekranın aygıt ayarlama esnasında tamamen siyah olmasının düzeltilmesi
  • VoiceOver'ın tekrar başlatma işleminin ardından kullanılamaması sorunun düzeltilmesi
  • Bazı iPhone X ve iPhone XR modellerinin ekranlarında servisin ardından dokunmatik girişin yanıtsız kaldığı sorunun düzeltilmesi

iOS 16.0.3 Güncellemesinin Özellikleri

  • iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'te gelen arama ve uygulama bildirimlerinin gecikmesi ya da hiç gelmemesi sorunun çözülmesi
  • iPhone 14'te CarPlay telefon aramaları esnasında mikrofon ses yüksekliğinin düşük olması sorununun düzeltilmesi
  • iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'te kameranın başlatırken ya da modlar arasında geçiş yaparken yavaş olması sorununun düzeltilmesi
  • Mail'in hatalı e-posta aldıktan sonra başlatılırken çökme probleminin düzeltilmesi

iOS 16.1 Güncellemesinin Özellikleri

  • Aile fotoğraflarını güncel tutmayı çok daha kolay hâle getiren iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi özelliği
  • Canlı Etkinlikler’de üçüncü parti uygulama desteği
  • Anahtar paylaşımı, Cüzdan’daki otomobilin anahtarını, otel odasının anahtarını ve diğer anahtarları Mesajlar ve WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarını kullanarak güvenli şekilde paylaşabilme imkânı
  • Birçok akıllı ev aksesuarının birden fazla ekosistemde beraber çalışmasına imkân tanıyan yeni akıllı ev bağlantı standardı Matter'ın desteklenmesi
  • Okuyucu denetimleri kullanıcılar okumaya başladığı takdirde otomatik gizlenir.
  • Silinen yazıların Mesajlar’da bulunan yazışma listesinde görünmesi sorununun düzeltilmesi
  • Dynamic Island içeriğinin Ulaşılabilirlik açıkken kullanılamaması probleminin düzeltilmesi
  • VPN yazılımı etkinken CarPlay'in bağlananama sorununun çözülmesi

iOS 16.1.1 Güncellemesinin Özellikleri

  • Bazı hata düzeltmeleri ve güvenlik yaması

iOS 16.1.2 Güncellemesinin Özellikleri

  • Kablosuz operatörler ile uyumluluğun iyileştirilmesi
  • iPhone 14 ve iPhone 14 Pro'da  Trafik Kazası Algılama özelliğinin iyileştirilmesi

iOS 16.2 Güncellemesinin Özellikleri

  • Kullanıcıların beyin fırtınası yapması ve düşüncelerini faaliyete geçirmesi için bir alan sunan Freeform uygulaması
  • Apple Music Sing'in eklenmesi
  • iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'te Hep Açık Ekran aktif hâldeyken duvar kâğıdını ya da bildirimleri gizleme imkânı
  • Uyku araç takımı, kullanıcıların en son uyku verilerini görüntüleyebilmesine olanak tanır.
  • İlaçlar araç takımı, ilaç anımsatıcılarına erişebilmenize ve hatta ilaç planınıza pratik şekilde ulaşabilmenize olanak tanır.
  • FacEtiem aramasında görüştüğünüz kullanıcılar ile oynayabilmeniz için Game Center'da çok oyunculu oyunlara yönelik SharePlay desteğinin eklenmesi
  • Aktivite Araç Takımı, arkadaşlarınızın ne oynadığını ve oyunlarda elde ettikleri başarıları doğrudan ana ekranınızda görüntüleyebilmenize olanak tanır.
  • Akıllı ev aksesuarları ile Apple cihazı arasında güvenilirlik ve iletişim verimliliğini artırılması
  • Mesajlar'daki iyileştirilmiş arama, fotoğrafları içeriğine göre bulabilmenize olanak tanır.
  • Yeniden Yükle ve IP Adresini Göster seçeneği, iCloud Özel Geçişi kullanıcılarının Safari tarayıcısında belirli web sitesi için servisi geçici olarak devre dışı bırakmasını sağlar.
  • Notlar'daki Katılımcı İmleçleri, diğer kullanıcılar bir not üzerinde güncelleme yaptığı takdirde canlı göstergeler görebilmenize olanak tanır.
  • AirDrop, istenmeyen içerik alma isteklerini engellemek için artık 10 dakikadan sonra Yalnızca Kişiler seçeneğine otomatik olarak geri döner.
  • iPhone 14 ve iPhone 14 Pro'da Trafik Kazası Algılama özelliğinin iyileştirilmesi
  • Güncelleme yapıldıktan sonra bazı notların iCloud'la eşzamanlanmamasına yol açan bir problemin düzeltilmesi

iOS 16.3 Güncellemesinin Özellikleri

  • Yeni Birlik duvar kâğıdı
  • Apple kimliği için Güvenlik Anahtarları özelliği
  • 2. nesil HomePod desteği
  • Acil SOS aramaları artık yanlışlıkla acil arama yapılmasını engellemek için yan butonla beraber sesi aç ya da sesi kıs butonunun da basılı tutulup bırakılmasını gerektiriyor.
  • Kullanıcıların Freeform’da Apple Pencil ya da parmaklarıyla oluşturduğu bazı çizimlerin paylaşılan panolarda görünmemesine yol açan problemin çözülmesi
  • Kilitli ekranında duvar kâğıdının siyah görünmesine yol açan bir sorunun çözülmesi
  • iPhone 14 Pro Max modelini uyandırırken geçici olarak yatay çizgiler görünmesine yol açan hatanın düzeltilmesi
  • Ev kilitli ekran araç takımının Ev uygulaması durumunu doğru görüntüleyememesine yol açan problemin düzeltilmesi
  • Siri’nin müzik isteklerine düzgün şekilde yanıt verememesine yol açan sorunun çözülmesi
  • CarPlay’de Siri isteklerinin doğru anlaşılamamasına yol açan probleminin çözülmesi

iOS 16.3.1 Güncellemesinin Özellikleri

  • Uygulamalar, iCloud’u kullandığı esnada iCloud ayarlarının yanıt vermemesi ya da doğru görünmemesinin düzeltilmesi
  • Bul özelliği için Siri isteklerinin çalışmaması probleminin düzeltilmesi
  • iPhone 14 ve iPhone 14 Pro'da Trafik Kazası Algılama özelliğini iyileştirilmesi

iOS 16.4 Güncellemesinin Özellikleri

  • 21 yeni emoji eklendi.
  • Hücresel aramalar için Ses İzolasyonu, kullanıcıların sesini ön plana çıkarır ve çevrelerindeki ortam gürültüsünü ise engeller.
  • Fotoğraflar’daki Yinelenenler albümü desteği, iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi’nde yer alan yinelenen görselleri ve videoları tespit edebilir.
  • Hava Durumu hizmetinde haritalar için VoiceOver desteği geldi.
  • Flaş ışıkları ya da yanıp sönen ışıklar algılandığında videoyu otomatik olarak soluk hâle getiren erişilebilirlik seçeneği
  • Çocuklardan gelen Satın Alma İzni isteklerinin ebeveynlerin cihazında görünmemesine  yol açan problemin düzeltilmesi
  • Matter uyumluluğuna sahip termostatların Apple Ev ile eşlendiği takdirde yanıt vermemeye yol açan sorunun çözülmesi
  • iPhone 14 ve iPhone 14 Pro'da Trafik Kazası Algılama iyileştirmesi

iPhone Logosunu Gizli Düğme Olarak Kullanma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

iPhone Logosunu Gizli Düğme Olarak Kullanma Nasıl Yapılır?

iPhone’lar her zaman ilgi çekici ürünler olmuştur. Pek çok iPhone kullanıcısı satın aldığı ürünün özelliklerine %100 hakim olamayabiliyor.

iOS 16.4.1 Güncellemesinin Özellikleri

  • Sağa ya da sola doğru iten el emojisinde farklı ten renklerinin gösterilmeme probleminin düzeltilmesi
  • Siri’nin bazı durumlarda yanıt vermeme probleminin çözülmesi

iOS 16.5 Güncellemesinin Özellikleri

  • Kilitli Ekran için yeni Pride Kutlaması duvar kâğıdının eklenmesi
  • Spotlight’ın yanıt vermemeye başlamasına yol açan sorunun düzeltilmesi
  • CarPlay’de Podcast’ler uygulamasının içerik yüklememesine yol açan problemin çözülmesi
  • Ekran Süresi ayarlarının tüm cihazlarda sıfırlanmasına veya eşzamanlanmamasına sebep olan sorunun düzeltilmesi

iOS 16.5.1 Güncellemesinin Özellikleri

  • Önemli güvenlik düzeltmeleri
  • Lightning - USB 3 Camera Adaptörü ile şarjı engelleyen problemin çözülmesi

iOS 16.6.1 Güncellemesinin Özellikleri

  • Önemli hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri

iOS 16.7 Güncellemesinin Özellikleri

  • Önemli güvenlik düzeltmeleri

iOS 18 Özellikleri Neler? Ne Zaman Çıkacak? Hangi Telefonlara Gelecek?
MOBİL

iOS 18 Özellikleri Neler? Ne Zaman Çıkacak? Hangi Telefonlara Gelecek?

Apple’ın yeni yazılım güncellemesi iOS 18 özellikleri ile dikkatleri üzerinde toplayabilir. Bu güncelleme ile gelecek yenilikler dünyanın dört bir yanındaki Apple kullanıcıları tarafından merakla bekleniyor.

iOS 16.7.1 Güncellemesinin Özellikleri

  • Önemli güvenlik düzeltmeleri

iOS 16.7.2 Güncellemesinin Özellikleri

  • Önemli güvenlik düzeltmeleri

iOS 16.7.3 Güncellemesinin Özellikleri

  • Önemli güvenlik düzeltmeleri

iOS 16.7.4 Güncellemesinin Özellikleri

  • Silinen yerleşik Apple uygulamalarının tekrar yüklenmemesine yol açan problemin düzeltilmesi

iOS 16.7.5 Güncellemesinin Özellikleri

  • Önemli güvenlik düzeltmeleri

iOS 16.7.6 Güncellemesinin Özellikleri

  • Önemli güvenlik düzeltmeleri

iOS 16.7.7 Güncellemesinin Özellikleri

  • Önemli güvenlik düzeltmeleri

iOS 16'nın Android'ten Aldığı 7 Özellik

  • Kilit Ekranı Widget'ları
  • Harita Uygulamasına Durak Ekleme
  • Mail Geliştirmeleri
  • Live Captions
  • Klavye Titreşimi
  • Kaza Tespit Özelliği
  • Always on Display Modu

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları
MOBİL

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları

iPhone 15 serisi özellikleri ve fiyatı ile dikkat çekiyor. Peki, 2023 yılında piyasaya sürülen telefon serisi dört farklı modelden oluşuyor.

Kilit Ekranı Widget'ları

Kilit ekranına Widget eklemek, Android'in en ikonik özelliklerinden biri olarak yıllardır ekosistem içerisindeki cihazlarda bulunuyor. Haritalar, takvim, hava durumu ve notlar gibi pek çok uygulamanın widget versiyonu kilit ekranına eklenebiliyordu.

Sıklıkla özelleştirme eksikliği sebebiyle eleştirilere maruz kalan Apple, iOS 16 ile birlikte detaylı bir kilit ekranı widget tasarımını duyurdu. iOS 16 ile birlikte artık kilit ekranına widget eklemek mümkün hale geldi. Kilit ekranında 4 adet boş alana istenilen widget eklenebiliyor. Widget boyutları 1x1 ve 2x1 olarak değiştirilebiliyor.

Harita Uygulamasına Durak Ekleme

iOS 16 özellikleri arasında görülen Harita uygulamasına durak ekleme, uzun süredir Android cihazlarda yer alıyordu. Google Haritalar uygulamasına 2017 yılında eklenen bu özellik iOS 16 ile birlikte iPhone'lara da geldi.

Mail Geliştirmeleri

Mail için yapılan geliştirmeler Android telefonlarda sıklıkla kullanılan Gmail uygulaması için 2018 yılında sunulmuştu. Artık iOS 16 ile birlikte e-postayı geri alma, e-post planlama ve hatırlatma gibi özellikleri kullanabilmek mümkün hale geldi.

Live Captions

Android ekosistemi için 2019 ylında oluşturulan Live Captions özelliği, video veya fotoğraf gibi medyalar üzerinde yer alan metinlerin yazıya dökülmesine yardımcı oluyordu. iOS 16 için güncellenerek geliştirilen bu özellik, iPhone telefonlarında da medyalarda yer alan metinler üzerinde kopyalama, çeviri ve paylaşma gibi özellikleri kullanılabilir kıldı.

Klavye Titreşimi

Klavye titreşimi Android ekosisteminde uzun süredir yer alan özelliklerden biriydi. iPhone kullanıcıları tarafından istenilen bu özellik Apple tarafından iOS 16 ile birlikte getirildi. Artık iPhone'larda daha kaliteli klavye deneyimi sağlanabilecek.

Apple iPhone SE 4 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
MOBİL

Apple iPhone SE 4 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Apple iPhone SE 4 özellikleri, dünya genelinde çok fazla sayıda kişi tarafından en fazla merak edilen konular arasında yer alıyor.

Kaza Tespit Özelliği

Android cihazlara 2019 yılında eklenen kaza tespit özelliği, olası kazalarda acil aramalar için kısayol oluşturulmasını sağlıyordu. iPhone telefonlarda yer alan sensörlerden alınan verilerle tespit edilen kaza durumları, iOS 16 ile birlikte acil durum senaryolarına eklendi.

Always on Display Modu

Android telefonlarda neredeyse 10 yıldır bulunan Always on Display, yani her zaman açık mod iPhone'larda da kullanılabilir hale geldi. Bu mod sayesinde ekran kapalıyken dahi saat, bildirimler ve widget gibi özellikler görünebiliyor. iOS 16'da Android ekosisteminin aksine iPhone telefonlara özel Always on Display modu geliştirmeleri de bulunuyor.

iOS 16 Hangi Telefonlarda Var?

  • iPhone 14
  • iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max
  • iPhone 13
  • iPhone 13 mini
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 12
  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone SE (2. nesil veya daha yeni modeller)

iPhone 14 Pro ile Tanıdığımız Dynamic Island Nedir?
TEKNOLOJİ

iPhone 14 Pro ile Tanıdığımız Dynamic Island Nedir?

iPhone 14 Pro ile hayatımıza giren Dynamic Island hakkında kullanıcıların aklında birçok soru işareti oluşabiliyor. Biz de bu yazımıza Dynamic Island özelliğini ve nasıl çalıştığını sizlere aktarmak istedik.

Bu rehberde iOS 16 özellikleri neler sorusu dahil olmak üzere merak edilen birçok soruyu yanıtladık. Söz konusu güncelleme ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR