iPhone İndirilenler Klasörü Nerede? İndirilenler Nereye Kaydoluyor?

iPhone'da indirilen dosyaları bulmakta zorlanıyor musunuz? İşte, Apple cihazlarda 'İndirilenler' klasörünü bulmak için izlemeniz gereken adımlar!

İmge Kaplan -

Apple kullanıcıları bazen mobil cihazlarında indirdiği dosyaları bulmakta zorlanabiliyor. Özellikle bilgisayar ile kıyaslandığında bu dosyalara erişim karmaşık bir hale gelebiliyor.

Siz de iPhone ve iPad gibi Apple markalı cihazlarınıza inen dosyaları bulmakta zorlanıyorsanız, hazırladığımız bu rehbere mutlaka göz atabilirsiniz. İşte, iPhone’da ve iPad’de indirilenler klasörünü bulmanın en kolay yolu!

nasıl yapılır

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme (Android/iPhone)

iPhone’da İndirilenler Klasörü Nerede?

Bilgisayarlarda tarayıcı ya da çeşitli download programlarını kullanarak indirdiğiniz dosyalar ‘indirilenler’ klasöründe biriktiriliyor. Dosyanın uzantısı ne olursa olsun, ilk olarak kaydedildiği klasör hep aynı. ‘Downloads’ veya ‘İndirilenler’ adlı bu klasöre erişmek oldukça kolay. Mobil cihazlarda ise durum biraz daha farklı.

Bazı uygulamalardan indirilen içerikler bu uygulamanın belirlediği alanlarda depolanıyor. Dolayısıyla her uygulamanın gösterdiği hedef farklı olabilir. Kendi ayarlarına girip bakmanız gerekiyor.

Tarayıcıdan indirilenler iPhone’da ‘Dosyalar’ uygulamasına kaydoluyor. Bu içeriklere ulaşmak için dosyalar’a giderek yapmak istediğiniz işlemleri ilgili menüden seçerek ilerleyeblirsiniz. Dilerseniz tarayıcıdan indirdiğiniz içeriklere ulaşmanın bir kısayolu daha var, onu da deneyebilirsiniz. 

Şimdi bu dosyalara nasıl erişebileceğinize birlikte bakalım.

iPhone’da İndirilenler Nereye Kaydoluyor?

iPhone’da tarayıcı ile indirilen içeriklerin kaydedildiği ‘Dosyalar’ uygulamasından ilgili dosyalara erişmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

nasıl yapılır

iCloud Aile Paylaşımı Nasıl Kurulur?

Kısayoldan tarayıcı ile indirdiğiniz içeriklere ulaşmak için ise şu adımları izlemeniz yeterli:

Bu işlemleri yaparak internetten indirdiğiniz farklı uzantılı dosyalara ulaşabilir, bu dosyaların saklandığı konumu değiştirebilir, görüntü ve videoları foto galeriye hızlı bir şekilde kaydedebilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR