Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Kült Filmler

Dünya genelinde oldukça büyük bir başarının altına imza atan en iyi kült filmler neler? Bu yazıda mutlaka izlenmesi gereken yapımları bir arada topladık.

Anıl Özünaldım -

Kült filmler izlemek isteyen kişiler için birbirinden başarılı yapımların yer aldığı bir liste hazırladık. Hazırladığımız listede bir dönem yoğun ilgi ile karşı karşıya kalmış çeşitli türlerde yapımlar bulunuyor. Listemize göz atabilir ve beğendiğiniz yapımı izlemeye başlayabilirsiniz.

İnternet

En İyi Tom Hanks Filmleri

Yeni vizyona giren filmlerden sıkıldıysanız veya nostalji yaşamak istiyorsanız, hazırladığımız listeye bakabilirsiniz. Hazırladığımız listede The Matrix serisinden The Lord of Rings serisine, Braveheart’tan Pulp Fiction’a kadar pek çok yapım bulunuyor.

En İyi Kült Filmler Listesi

Yukarıda 20 adet kült film bulunuyor. Listede yer alan yapımların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. The Matrix Serisi

The Matrix serisi, vizyona girdiği dönem oldukça büyük bir başarı elde etti. Neo isimli bilgisayar korsanının hikâyesini konu alan yapımın yönetmenliğini ve senaristliğini Lana ve Lilly Wachowski üstlendi.

2.The Lord of the Rings Serisi

The Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi) serisi 2001 yapımı Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, 2002 yapımı Yüzüklerin Efendisi: İki Kule ve 2003 yapımı Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü olmak üzere üç filmden oluşuyor.

3. Harry Potter Serisi

8 farklı filmden oluşan Harry Potter serisi dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip. J. K. Rowling tarafından yazılan kitaplardan uyarlanarak çekilen seri, kült yapımlar arasında yer alıyor.

İnternet

Harry Potter Film Serisi Hangi Sırayla İzlenir?

Seride Harry Potter ve Felsefe Taşı, Harry Potter ve Sırlar Odası, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı, Harry Potter ve Ateş Kadehi, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı, Harry Potter ve Melez Prens, Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1 ve Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 isimli yapımlar bulunuyor.

4. Pulp Fiction

Yönetmenliğini Quentin Tarantino'nun üstlendiği Pulp Fiction (Ucuz Roman) 1994 yılında vizyona girdi. 2 saat 34 dakika uzunluğundaki yapımın senarist kadrosunda Quentin Tarantino ve Roger Avary bulunuyor.

5. Fight Club

1999 yılında vizyona giren Fight Club, gizli bir topluluk kuran ofis çalışanı ile arkadaşı Tyler Durden'ın hikâyesini konu alıyor. 2 saat 19 dakika uzunluğundaki filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

6. The Good, the Bad and the Ugly

1966 yılında vizyona giren The Good, the Bad and the Ugly (İyi, Kötü ve Çirkin), çok sayıda kişi için dünyanın en başarılı yapımlarından bir tanesidir. 2 saat 41 dakika uzunluğundaki filmin yönetmenliğini Sergio Leone üstlendi.  

7. Leon: The Professional

Yönetmenliğini ve senaristliğini Luc Besson'un üstlendiği Leon: The Professional (Sevginin Gücü), Mathilda ile Leon'un hikâyesini konu alıyor. 1994 yılında vizyona giren film 1 saat 50 dakika uzunluğunda.

8. 12 Angry Men

Yönetmenliğini Sidney Lumet'in üstlendiği 12 Angry Men (12 Öfkeli Adam) isimli yapımda New York City'deki cinayet davasında şüphelinin suçlu olup olmadığına dair on iki jürinin karar vermesi gerekir.

9. The Shining

Stephen King'in aynı isimli romanından uyarlanan The Shining (Cinnet) dram ve korku ögelerini içeriyor. 1980 yılında vizyona giren filmde otele giden Jack Torrance ve ailesinin hikâyesini konu alıyor.

10. The Shawshank Redemption

1994 yılında vizyona giren The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli), cinayet işlediği ileri sürülerek hapse giren Andy Dufresne ve arkadaşı Red'in hikâyesini konu alıyor. 2 saat 22 dakika uzunluğundaki dram filmini Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

11. Forrest Gump

Dram ve romantik ögelerini içeren Forrest Gump isimli yapımda Forrest, 1960'lı ve 1970'li yıllarda meydana gelen önemli olaylara tanık olur.  2 saat 23 dakika uzunluğundaki yapımı Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

12. Back to the Future Serisi

Back to the Future (Geleceğe Dönüş) serisi, zamanda yolculuk yapan Marty McFly ile Emmett Brown isimli bilim insanının maceralarını konu alıyor. Macera, komedi ve bilim kurgu ögelerini içeren seri üç yapımdan oluşuyor.

13. The Godfather Serisi

Mario Puzo'nun aynı adlı romanından uyarlanan The Godfather serisi üç filmden oluşuyor. Suç ve dram ögelerine sahip olan serinin üç filmi de çok fazla sayıda kişi tarafından oldukça beğenildi.

14. The Usual Suspects

Yönetmenliğini Bryan Singer'ın üstlendiği The Usual Suspects (Olağan Şüpheliler) 1995 yılında vizyona girdi. Bir grup suçlunun hikâyesini konu alan Olağan Şüpheliler 1 saat 46 dakika uzunluğunda.

15. The Pianist

2002 yılında vizyona giren The Pianist, Wladyslaw Szpilman isimli Polonyalı müzisyenin hayatta kalma mücadelesini konu alıyor. Biyografi, dram ve müzik ögelerini içeren filmin yönetmenliğini Roman Polanski üstlendi.

16. Braveheart

Biyografi, dram ve tarih ögelerini içeren Braveheart (Cesur Yürek), William Wallace isimli İskoç savaşçının hikâyesini konu alıyor. 1995 yılında vizyona giren filmin yönetmenliğini Mel Gibson üstlendi.

17. The Silence of the Lambs

FBI ajanının bir seri katili yakalayabilmek için Hannibal Lecter'dan yardım alması gerekir. 1991 yılında vizyona giren The Silence of the Lambs (Kuzuların Sessizliği) 1 saat 58 dakika uzunluğunda.

18. Scarface

1983 yılında vizyona giren Scarface (Yaralı Yüz) Tony Montana'nın hikâyesini konu alıyor. Dünya genelide çok sayıda kişi tarafından beğenilen Yaralı Yüz dram ve suç ögelerini içeriyor. 2 saat 50 dakika uzunluğundaki filmin yönetmenliğini Brian De Palma üstlendi.

19. Saving Private Ryan

Saving Private Ryan (Er Ryan'ı Kurtarmak) isimli filmde Yüzbaşı John Miller, kardeşleri savaşta hayatını kaybeden paraşütçüyü bulmak için mücadele verir. 1998 yılında vizyona giren Er Eryan'ı Kurtarmak'ı Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

20. The Terminator serisi

Yönetmenliğini James Cameron'ın üstlendiği The Terminator (Yok Edici) serisi, vizyona girdiği dönemde oldukça büyük bir popülerlik elde etti. Aksiyon ve bilim kurgu ögelerini içeren seri altı filmden oluşuyor.

Bu yazıda en iyi kült filmler listesi hazırladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR