MacBook Klavye Kısayolları Nelerdir?

Tüm bilgisayarlarda olduğu gibi MacBook’larda da klavye kısayollarından yararlanılabilir. Peki, MacBook klavye kısayolları nelerdir? İşte detaylar!

Ayşin Demirer -

Bilgisayarlar üzerinde mause ile birden çok işlem yapmak yerine klavye kısayolları tercih edilebilir. Klavye kısayolları ile yapacağınız işlemleri hızlandırarak zamandan tasarruf edebilirsiniz.

MacBook bilgisayarlarda, klavye kısayolu tuş takımları açısından oldukça zengindir. Bu doğrultuda ele aldığımız yazımızda sizler için MacBook klavye kısayolları hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

MacBook Klavye Kısayolları

Kısayoldan faydalanırken, son tuşa basarken aynı zamanda bir ve üzerinde niteleme tuşuna da basmalısınız. Örneğin; (komut-C) kopyala kısayolu kullanılırken “Komut” (cmd) tuşuna parmağınızı basılı tutarak C’ye basınız. Daha sonra basılı olan iki tuş serbest bırakılmalıdır.

MacBook klavye kısayolları üzerinden ekran parlaklığı başta olmak üzere ses gibi işlevlerden yararlanabilirsiniz. Bu özel tuşlar, klavyenin en üst satırında yer alıyor. Özel tuşların üzerinde işlevlerin yer aldığı simgeler vardır. Hangi işlev yerine getirilmek isteniyorsa ona göre simge tuşuna tıklanmalıdır.

1. MacBook Bilgisayarlarda Yaygın Kullanılan Kısayollar

MacBook’ları daha kullanışlı hale getiren ve yaygın kullanılan kısayolları şöyle sıralayabiliriz:

*Buradaki ''Komut'', klavye üzerindeki (cmd) tuşunu temsil ediyor.

2. MacBook Bilgisayarlarda Dosya Üzerinde Çalışma Kısayolları

MacBook bilgisayarlardan bir doküman üzerinde çalışırken zamandan tasarruf etmek için klavye kısayolları kullanabilirsiniz. Bu kısayolları şöyle sıralayabiliriz:

MacBook bilgisayarları kullanırken size zaman açısından kolaylık sağlayacak klavye kısayollarından bahsettik. MacBook kullanıcıları için klavye kısayollarının yanı sıra bilgisayarın pil ömrü de çok önemlidir.

Eğer siz de bir MacBook kullanıcısıysanız mutlaka MacBook Pil Ömrü Nasıl Uzatılır? başlıklı yazımıza göz atmalısınız.

teknoloji

Apple Önümüzdeki Senelerde Piyasaya Birçok MacBook Sürecek

Oyun

MacBook'lara Uygun En İyi Oyunlar - 2024

Benzer İçerikler

YORUMLAR