Microsoft’un Yeni Windows HDR Kalibrasyon Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Windows 11 kullanıcılarına video izlerken ve oyun oynarken renk ve parlaklık seçeneği sunan HDR kalibrasyon uygulaması nasıl kullanılır? İşte detaylar!

Ayşin Demirer -

Microsoft, Windows HDR kalibrasyon uygulaması ile HDR panelindeki renk dolgunluğuyla tutarlılığını geliştiriyor. Aynı zamanda ekranın kalibre edilmesini sağlayan test modelinden oluşuyor. Bu uygulamayla tüm içeriklerdeki renklerin doygunluğu da özelleştiriliyor.

Uygulama, içeriklerdeki en iyi HDR resim kalitesini artırıyor. Bunun içinde ekranları kalibre ediyor. Kullanımı çok basit olması yanında fonksiyonun da çok güçlü olduğunu söyleyebiliriz. HDR kalibrasyon uygulaması ekranlardaki renk ve parlaklık doygunluğunun kalibre edilmesi için üç test modelinden oluşuyor.

HDR Kalibrasyon Uygulaması Kullanımında Hangi Gereksinimlere İhtiyaç Duyulur?

HDR kalibrasyon uygulaması kullanımı için gerekli olan gereksinimler aşağıdaki gibidir:

Windows HDR Kalibrasyon Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Windows HDR kalibrasyon uygulaması kullanımı için bazı adımların takip edilmesi gerekiyor. Bu adımları şöyle sıralayabiliriz;

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra HDR’nin etkinleştirilmesi aşamasına geçilmelidir.

Windows HDR Kalibrasyon Etkinleştirme

Windows’a uyumlu ekran üzerinde HDR şu şekilde etkinleştirilir;

Buraya kadar ki adımlar tamamlandıktan sonra Windows HDR açma işlemi için uygulamayı açıp kalibre etme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Dizüstü bilgisayarlarda aygıtın güç kaynağına takılı olması gerekiyor. Takılı olmadığı takdirde görüntüler grileşir.

Windows 11 HDR Ekranı Kalibre Etme

Tüm adımlar eksiksiz yerine getirildikten sonra oyun, video gibi HDR içeriklerinin görüntüleri iyileştirilmiş olur. Eğer çoklu monitör kurulumuna sahipseniz uygulamayı diğer monitöre taşıyarak yukarıda belirttiğimiz adımları tekrarlayınız.

Ayrıca HDR’yle ilgili detaylı bilgiye sahip olmak için HDR Nedir? Ne İşe Yarar? başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

nasıl yapılır

Windows 11 2022 Yenilikleri - Nasıl İndirilir?

Benzer İçerikler

YORUMLAR