Apple Pages PDF Dönüştürme Nasıl Yapılır?

Apple marka bilgisayarlarda Word yerine yer alan Pages dosyaları PDF’e kolayca dönüştürülebilir. İşte Apple Pages PDF dönüştürme yöntemleri!

Ayşin Demirer -

Bir Apple Pages belgesinin başka şekillerde kopyasının kaydedilmesi için dışa aktarılması gerekiyor. Böylelikle belge diğer yazılımları kullanan kişilere de gönderilmiş oluyor. Dışa aktarımı yapılan belgelerde hiçbir değişiklik meydana gelmeden işlem tamamlanabiliyor.

Dosyanın özgünlüğüyle alakalı kesinlikle bir sıkıntı yaşanmaz. Apple Pages içerisindeki belgelerin diğer uygulamalarda açılabilmesi için ilk olarak belgeler Pages uygulamasına dönüştürülmelidir. Microsoft Word belgeleri başta olmak üzere diğer dosya türleri de Pages’te kolayca açılabilir. En kolay adımlarla Apple Pages PDF dönüştürme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Pages Belgelerinin PDF Dosya Türüne Dönüştürülmesi

Apple Pages’te farklı dosya biçimleriyle çalışılabilir. Fakat bunun için hangi dosyaların Apple Pages’le uyumlu olduğuna bakmak gerekiyor.

Apple Pages PDF dönüştürme işlemleri için şu adımlar takip edilmelidir;

iPad ve iPhone’daki Pages’te Dosya Açma

iPad ve iPhone Pages’te Microsoft Word ya da başka dosyaları açabilmek için belge yöneticisi üzerinden dosyaya tıklanır. Belge yöneticisi görüntülenemeyebilir. Böyle durumlarda “Geri düğmesine” tıklanmalıdır. Daha sonra açılması istenen dosyaya tıklanır. Pages’te farklı uygulamalar ya da e-posta üzerinden de dosya açılabilir. Bunun için şu adımlar takip edilmelidir;

Yukarıda adımlar orijinal dosyalar üzerinde yapıldıysa belirttiğimiz işlemlerden etkilenilmez. Dosya açıldıktan sonra belgenin farklı görünümüne dair kullanıcı bir ileti alabilir. Belgede font gibi bazı durumlar eksikse kullanıcı hemen uyarılır. Belgenin Pages üzerinde açılması için “Bitti” butonuna tıklanır.

MacBook Pages’te PDF Dönüştürme

Mac Pages’te dosya açma;

iCloud Pages’te PDF Dönüştürme

iCloud Pages’te PDF dosyalarının dönüştürülmesi için aşağıda sıraladığımız adımlar takip edilmeli;

İCloud Pages'te dosya açma;

Yazımızda sizler için “Apple Pages PDF dönüştürme nasıl yapılır” sorusunu cevapladık. Dilerseniz Dokümanlar Ücretsiz PDF'e Nasıl Dönüştürülür? başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

İnternet

PDF Sayfa Silme Nasıl Yapılır?

Benzer İçerikler

YORUMLAR