Windows Paint Yapay Zeka Özelliği Cocreator Nedir? Nasıl Kullanılır?

Paint'te yeni yapay zekâ özelliği Cocreator kullanıma açıldı. Artık bu uygulamada prompt girip AI destekli görseller oluşturabilirsiniz. İşte detaylar!

İmge Kaplan -

Yapay zekâ alanında pek çok yatırım yapan Windows, şimdi de kendi işletim sisteminde kullanılan bazı araçlara yapay zekâ özelliği getiriyor. Bu araçlardan ilki ve en popülerleri: Paint.

Artık Paint’te AI desteğiyle birbirinden kreatif eserler oluşturabileceksiniz. Peki ama nasıl? İşte, Windows Paint’e eklenen yapay zekâ fonksiyonu ile ilgili detaylar!

İnternet

Dall-E Nedir? Nasıl Kullanılır?

Windows Paint Yapay Zeka Özelliği Nedir?

Windows’un Bing isimli tarayıcısında kullandığı “image creator” ile aynı mantığa dayanan bir yapay zekâ modeli Paint’e yükleniyor. Bu özellik sayesinde artık Paint’te metinden görsel oluşturma imkânınız var. 

Cocreator” adı verilen bu araç OpenAI tarafından geliştilen Dall-E 3 modeline benzer özelliklere sahip. Arayüzü son derece işlevsel olduğu için kullanımı da bir o kadar kolay. 

Windows Central ekibinin bu proje ile ilgili yaptığı çizimler 'Magic Paint' isimli bir butonun uygulamaya eklendiğini gösteriyordu. Bu butonla birlikte bir prompt çubuğu yer alması beklentiler arasındaydı. Şimdi ise ilgili butonun ‘cocreator’ olarak adlandırıldığını görüyoruz.

Windows Paint Yapay Zeka Özelliği Nasıl Kullanılır?

Yazılım

Photoshop Alternatifi Programlar (Ücretsiz)

Paint'te kullanılabilir olan bir diğer yapay zekâ özelliğinin ise 'arka plan silme' olduğunu hatırlatmakta fayda var. İleriki süreçlerde yapay zekâ ile görsel tamamlama ve nesne eksiltme gibi özelliklerin de uygulamaya gelmesi bekleniyor. 

Microsoft'un bu alanda geliştirdiği tek araç Paint değil. Ekran alıntısı aracı, Fotoğraflar ve Kamera uygulamalarında da yapay zekâ özelliklerine yer verilecek.

Benzer İçerikler

YORUMLAR